FA-kupa: A szurkolók miatt nem aggódom, más miatt igen – Sarri

Vágólapra másolva!
2019.02.19. 09:29
null
Maurizio Sarri aggódik az eredmények miatt (Fotó: AFP)
Mint megírtuk, a Manchester United bejutott az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjébe, miután az 5. forduló csúcsmérkőzésén 2–0-ra legyőzte Londonban a címvédő Chelsea-t. Lássuk, hogyan értékelték a találkozót a trénerek!

 

Maurizio Sarri, a „kékek” vezetőedzője az elmúlt időszak gyenge eredményei miatt igencsak veszélyben érezheti az állását, s lehet, hogy a hétfői találkozón elszenvedett vereség megpecsételte a sorsát.

Az összecsapás végén ráadásul a Manchester United drukkerei kárörvendően a szigetországban szokásos „You're getting sacked in the morning” („Holnap reggel kirúgnak”) dallal heccelték Sarrit, a hazai publikum egy része becsatlakozott…

„A szurkolók miatt nem aggódom, az eredmények miatt viszont annál inkább – árulta el a Chelsea trénere a meccs utáni sajtótájékoztatón. – Természetesen megértem a helyzetet, emiatt a drukkereket is. Nem született jó eredmény, kiestünk az FA-kupából, engem elsősorban ez zavar. Viszont ahhoz sem kell sok, hogy a jelenlegi negatív érzéseken változtassunk, ha például három vagy négy találkozót meg tudnánk nyerni zsinórban, akkor minden bizonnyal javulnának a dolgok.”

Sarrit az újságírók megkérdezték, szerinte a játékosai teljes mértékig támogatják-e.

„Igen, úgy hiszem. Biztosra nem mondhatom, de szerintem igen. Úgy vélem, jó a kapcsolatom a futballistáimmal, de nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy jó teljesítménnyel megfelelő eredményeket érjünk el. Ettől függetlenül az a meglátásom, hogy a viszonyom jelenleg mindenkivel jó.”

Az olasz elmondta, a játékosai még nem értették meg teljesen, milyen stílusban képzeli el a futballt, kiemelve, hogy ez főleg a második félidőben látszódott, Sarri szerint ugyanis mentálisan és sebességben is le voltak maradva az ellenfelükhöz képest.

„Gyorsabban kellett volna járatnunk a labdát, de labda nélkül is sokkal több mozgásra lenne szükség, másként lehetetlen, hogy gólt szerezzünk. Kevesebb egyénieskedés kellene. Összességében úgy gondolom, szerencsétlenek voltunk az este folyamán, az első játékrészben például jobbak voltunk a Manchester Unitednél, mégiskikaptunk2–0-ra, mivel a második félidőben teljesen össze voltunk zavarodva.”

Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United menedzsere nem meglepő módon sokkal boldogabban vette tudomásul csapata sikerét.

„Fantasztikus győzelem volt, a taktikánk tökéletesen működött. Paul Pogbát és Ander Herrerát kicsit feltoltam, ami be is jött, Chris Smalling pedig zseniálisan teljesített, ráadásul több hónapos kihagyás után. Úgy tűnik, a szurkolók élvezik az idegenbeli meccseinket, a hangulat ezúttal is nagyszerű volt, olykor szoktam mondani, hogy jó dolog a hazai pálya, de amikor máshol is olyan érzésed van, mintha otthon játszanál, az rámutat, hogy nekünk vannak a legjobb drukkereink.”

A norvég szakember tulajdonképpen az összes játékosát megdicsérte, majd arról beszélt, hogy mennyire jól jött ez a találkozó.

„A PSG-től elszenvedett hazai vereség után ez óriási eredmény. Néhány napja mindenki arról beszélt, hogy nem tudunk helyzeteket kialakítani, most viszont ezzel sem volt probléma. Ez a mai kiváló volt, mindenkitől. Azt kell mondanom, hogy a játékosaim mindent kiadtak magukból, tökéletesen végrehajtották, amit kértem tőlük. A következő meccsünk a Liverpool ellen lesz, úgyhogy már arra kell koncentrálnunk, aztán jön a Paris Saint-Germain elleni visszavágó. Nem lesz egyszerű, hiszen kétgólos hátrányban vagyunk, de a Chelsea ellen megoldottuk, sikerült kétszer betalálnunk.”

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Chelsea–Manchester United 0–2 (A. Herrera 31., Pogba 45.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Swansea (II. ligás)–Manchester City (I.)
Watford (I.)–Crystal Palace (I.)
Wolverhampton Wanderers (I.)–Manchester United (I.)
Millwall (II.)–Brighton & Hove Albion (I.)

A negyeddöntők egy mérkőzésen dőlnek el, az elöl álló klub a házigazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik