FA-kupa: a Nottingham Forest kiejtette az Arsenalt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.07. 19:04
null
Eric Lichaj duplája alapozta meg a Nottingham Forest sikerét (Fotó: AFP)
A labdarúgó FA-kupában a legjobb 32 közé jutásért vívott mérkőzésen a Nottingham Forest 4–2-re legyőzte az Arsenalt.

Az Arsenal a klasszikus módszert alkalmazva nem a legerősebb összeállításban vette fel a harcot a Nottinghammel. Többek között Alexandre Lacazette, Mesut Özil, Alexis Sánchez is hiányzott, a kaput pedig David Ospina védte.

A Forest kihasználta a felkínált lehetőséget. Az amerikai jobbhátvéd, Eric Lichaj két gólt is szerzett, ilyen még sohasem fordult elő vele egyetlen meccsen Angliában. A másik oldalon Per Mertesacker szintén megrezgette a hálót, méghozzá lábbal (!) juttatta kapuba a labdát. Ez azért emelendő ki, mert ez volt az első ilyen találata a szigetországban. A korábbi kilencet mind fejjel érte el.

A hajrát még izgalmassá tudta tenni (az ezúttal eltiltása miatt a lelátón helyet foglaló) Arsene Wenger együttese, feljött 3–2-re, de nem sikerült egyenlítenie. Sőt, a Nottingham másodszor is betalált büntetőből, így 4–2-re győzött.

A Wenger-éra alatt, tehát 1996 óta eddig sosem esett ki az Arsenal az FA-kupából a 3. fordulóban. Továbbá a Forest az első együttes a Hull City 1908-as győzelme óta (4:1 volt az eredmény akkor), amely alacsonyabb osztályú csapatként legalább négy gólt szerzett az „ágyúsok” ellen az FA-kupában.


A gólok



ANGOL FA-KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Nottingham Forest (II.)–Arsenal 4–2 (Lichaj 20., 44., Brereton 64. – 11-esből, Dowell 85. – 11-esből, ill. Mertesacker 23., Welbeck 79.)
Korábban:
Tottenham–Wimbledon (IV.) 3–0 (Kane 63., 65., Vertonghen 71.)
Shrewsbury Town (III.)–West Ham United 0–0
Newport (IV.)–Leeds United (II.) 2–1 (Shaughnessy 76. – öngól, McCoulsky 89., ill. Berardi 9.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik