FA-kupa: a 93. percben jött a dráma, nem nyert a Spurs

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 19:00
null
Volt ok az örömre: a Rochdale döntetlent játszott a Tottenhammel (Fotó: AFP)
A harmadosztályú Rochdale vezetett a szünetben a Tottenham ellen az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében, az élvonalbeli együttes a második félidőben megfordította a találkozót, a 93. percben azonban döntetlenre mentette a párharcot a League One sereghajtója (2–2).

 

A télen a PSG-től megszerzett Lucas Moura először kezdett a tartalékosan felálló Tottenhamben, amely ment előre és próbálkozott, de az első félidő végére mégis hátrányba került a harmadik ligás (League One) Rochdale AFC otthonában. A 45. percben szépen kidolgozott támadás végén a csapatkapitány Ian Henderson lőtt a bal alsóba nyolc méterről, Michel Vorm tehetetlen volt(1–0).

A fordulás után magasabb fokozatra kapcsolt a Spurs: az 59. percbenMoussa Sissokokiugratásával Lucas Moura tört be a tizenhatoson belülre, és hét méterről a kirobbanó kapus fölött a hálóba emelt. A 88. percben a Fernando Llorentét váltó Harry Kane talált be a Dele Alli által kiharcolt büntetőből, bivalyerősen lőtt a jobb alsóba, a kapus hiába érezte az irányt, nem volt esélye(1–2).

Ekkor azonban még nem volt vége a meccsnek, jött a négyperces hosszabbítás, ami tartogatott még izgalmakat. A 93. percben ugyanis a bal oldalról érkező beadásnál nem figyelt eléggé a Tottenham védelme, Steve Davies átvette a labdát a tizenhatoson belül, és tíz méterről kilőtte a bal alsót. Ezzel beállította a végeredményt (2–2), ami azt jelenti, hogy megismételt mérkőzés következik a párharcban, azt a találkozót a Wembleyben rendezik.

A Tottenham egymás után másodszor kényszerül megismételt mérkőzésre az FA-kupában, az előző körben a Newport ellen is csak másodjára lett meg a továbbjutás Mauricio Pochettino együttesének.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

Rochdale AFC (III.)–Tottenham Hotspur 2–2
Megismételt mérkőzés következik.

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sheffield Wednesday (II.)/Swansea City–Rochdale AFC (III.)/Tottenham Hotspur
Manchester United–Brighton & Hove Albion
Leicester City–Chelsea
Wigan Athletic (III.)/Manchester City–Southampton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik