Everton: Gomes talán már ebben az idényben visszatérhet

Vágólapra másolva!
2019.11.07. 17:51
null
A sérülés utáni pillanatok (Fotó: AFP)
Marco Silva, az angol élvonalbeli Everton menedzsere csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: elképzelhető, hogy a csapat hétvégén súlyos sérülést szenvedő labdarúgója, André Gomes még ebben az idényben újra futballozhat.

A Tottenham elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen (1–1) lábtörést szenvedő portugál labdarúgót időközben megműtötték, az operáció jól sikerült. Az orvosok szerint André Gomes a sérülés súlyossága ellenére teljesen felépül, és most már óvatos jóslást is hallhattunk a visszatérése időpontjáról.

„Eddig minden rendben ment, és reménykedünk, hogy még ebben az idényben látjuk őt futballozni – mondta Marco Silva csütörtökön. – Nehéz lenne megjósolni, hogy ez pontosan mikor lesz, de azt gondoljuk, és ebben az orvosi stábtól kapott visszajelzések is megerősítenek minket, hogy van rá esély. Nehezen felejtjük el azt a pillanatot, láttuk, milyen súlyos a sérülés, de a jelek pozitívak.”

Arra a kérdésre, hogy Gomes beszélt-e már a sérülését okozó – és a történtektől láthatóan megviselt – Szon Hung Minnel, Silva kitérő választ adott. Szon nem sokkal később elárulta, már üzentek egymásnak Gomessel.

„A legrosszabbul André járt, de természetes, hogy az eset két másik szereplőjét, Szont és (Serge) Aurier-t is rettenetesen megviselték a történtek – fogalmazott Silva. – Most azonban az az elsődleges, hogy megértsük, miért történt ez, és hogy mindenben támogassuk Andrét. Kétségkívül kemény belépő volt, de a meccs után én voltam az első, aki kijelentette, hogy Szonnak nem állt szándékában sérülést okozni. Döntenie viszont a játékvezetőnek kellett.”

Mint ismert, Martin Atkinson kiállította Szont, de utóbb az FA egy független bizottság vizsgálata alapján úgy döntött: bár a játékvezető szerint Szon veszélyeztette ellenfele testi épségét, a belépő nem tekinthető veszélyesnek, ezért eltörölték a dél-koreai piros lapját.

Szon a Tottenham szerdai BL-meccsén kétszer is a kapuba talált, de nem ünnepelte góljait; az első után imára kulcsolt kézzel és főhajtással állt meg a kamera előtt.


„Nagyon nehéz napjaim voltak nekem is, és rá kellett döbbennem, mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen csapattársaim vannak – nyilatkozta Szon a Crvena zvezda elleni belgrádi 4–0 után. – Sok támogatást kaptam tőlük. Elmondhatatlanul sajnálom a történteket, a következményeket. Természetesen a csapatomra kell összpontosítanom, de ki kellett fejeznem az érzéseimet. Tartozom annyival az engem támogatóknak, hogy folytatom a munkát, nem állok le egy pillanatra sem, azt hiszem, ez a leghelyesebb reakcióm a történtekre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik