Everton: Besic elutazott leendő csapatával Ázsiába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 18:21
null
Muhamed Besic a Fradi zöld-fehér szerelését az Evertonéra cseréli (Fotó: Veres Viktor)
Muhamed Besic csütörtökön elutazott az Evertonnal Thaiföldre, de hivatalos bemutatására csak a csapat Angliába történő visszaérkezése után, a jövő héten kerül sor – adta hírül csütörtök kora este az angol élvonalbeli labdarúgócsapat hivatalos honlapja.

 

A FRADI ENGEDÉLYÉVEL

A liverpooli honlap tájékoztatása némileg rejtélyes, hiszen nem említik hivatalos igazolásként Besicet, ugyanakkor utalnak rá, hogy a védőként és középpályásként is bevethető futballista már szinte az Everton játékosa.

A fradi.hu közleménye minden kétséget eloszlat, ezek szerint a Ferencváros és az Everton között már aláírási fázisban van Muhamed Besic szerződtetésének ügye.

Bár az aláírásra még nem került sor a klubok között, miután rendkívül közel vannak az álláspontok, az FTC engedélyezte, hogy a világbajnokságot megjárt bosnyák labdarúgó elutazzon a liverpooli egyesület ázsiai túrájára.

Az Everton vasárnap a bangkoki Supachalasai Stadionban játszik bemutatómérkőzést az ugyancsak angol Leicester Cityvel, de a liverpooli kékek honlapjának beszámolója szerint Besic nem lép pályára, mivel a világbajnokság miatti hosszabb szabadsága után be kell hoznia az erőnléti lemaradását.

„A következő néhány nap alkalmat kínál Monak arra, hogy megismerkedjen a játékosainkkal, de ennél sokkal fontosabb, hogy lehetősége lesz ideális erőállapotba hozni magát az új szezon előtt – mondta Roberto Martínez, az Everton menedzsere. – Nagyon várom már, hogy visszatérésünk után bemutathassam őt a szurkolóinknak, de addig is szeretnék köszönetet mondani a ferencvárosiaknak a tárgyalásokkal kapcsolatban. Nagyon megértőnek mutatkoztak, örömmel nyugtáztuk, hogy a munkakapcsolat gyümölcsöző volt."

Mint ismert, az angol sajtóban hetek óta téma, hogy Muhamed Besic, a Ferencváros labdarúgója – elsősorban a brazíliai világbajnokságon nyújtott meggyőző teljesítményének köszönhetően – az Evertonban folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik