Dél-Korea: a Spurs klasszisa elkezdte a katonai szolgálatot – fotó

K. R.K. R.
Vágólapra másolva!
2020.04.20. 14:28
null
Szon Hung Min (jobbról a második) megkezdte a katonai szolgálatot (Fotó: AFP)
Az Ázsiai Játékok megnyerésének hála Szon Hung Minre „csak” háromhetes sorkatonai szolgálat vár – a 27 éves labdarúgó a kötelező karantén idejének letelte után, a tervezett időpontban jelentkezett a Csedzsu-szigeten.

 

A brit sajtóhíreknek megfelelően április 20-án sorkatonai szolgálatra jelentkezett Szon Hung Min. A Tottenham klasszis labdarúgójával kapcsolatban korábban megírtuk: Dél-Koreában kötelező a katonaság, minden, 19. életévét betöltő dél-koreai férfit behívnak a toborzóirodákba, hogy felmérjék alkalmasságát. A szolgálat időtartama – attól függően, hogy hová osztják be a behívottat – 21–24 hónap.

Miután azonban Dél-Korea labdarúgó-válogatottja megnyerte a 2018-as Ázsiai Játékokat, tagjai abban a jutalomban részesültek, hogy egy rövidített katonai szolgálatot kell teljesíteniük – így van ez Szon esetében is.

A 27 éves sportoló, aki hazatérését követően kéthetes karanténba vonult a koronavírus-járvány miatt, a Csedzsu-szigetnél állomásozó tengerészgyalogságnál jelentkezett, ahol várhatóan három hetet kell eltöltenie, ennyi ideig tart az alapkiképzése.

Szon a tervek szerint május közepén térhet vissza Londonba, addig viszont korántsem várnak rá könnyű feladatok: megtanul fegyverrel lőni, gyakorolja az égő épületekből és a könnygázas belső terekből való menekülést, illetve egy 30 km-es sétát is meg kell tennie – 40 kg-os táskával a hátán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik