Chelsea: Pedro a PL-idény zárása után megy a Romához

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.23. 21:15
null
Pedro a nyáron Londonból Rómába költözik (Fotó: AFP)
A spanyolok világ- és Európa-bajnok labdarúgója, Pedro végigjátssza a szezont a Chelsea-ben, és csak utána csatlakozik új klubcsapatához, a Romához – írta kedden a Calciomercato.

 

Az már a múlt héten eldőlt, hogy a 32 éves játékos nem marad a Premier League-ben szereplő angol együttesnél, hanem az olasz fővárosban folytatja karrierjét. Abba viszont belement, hogy bár e hónap utolsó napján lejár a szerződése, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított, majd most újraindított idényben még a Chelsea rendelkezésére áll. A Romához az olasz forrás szerint két évre ír alá.

Pedro 2015-ben a Barcelonától érkezett a londoni alakulathoz, amelynek színeiben 201 tétmérkőzésen jutott szóhoz, és 43 gólt szerzett. A Chelsea-vel bajnokságot és angol kupát nyert, legnagyobb nemzetközi sikereként pedig Európa-liga-elsőséget is ünnepelhetett. A Barcával begyűjtött két spanyol bajnoki címet, és háromszor végzett az élen a katalán együttessel a Bajnokok Ligájában. A spanyol válogatottban – amellyel 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben Eb-t nyert – 65 meccsen szerepelt, és 17-szer volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik