Chelsea: nem hagyják annyiban, fellebbeznek a kizárás ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.07. 10:43
null
A Chelsea jogorvoslatért a CAS-hoz fordult (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli Chelsea labdarúgócsapata a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az átigazolásokból való kizárása kapcsán – írja a Sky Sports. Mint ismert, az Európa-liga-győztes londoni klubot a nemzetközi szövetség (FIFA) a soron következő két átigazolási időszakból kizárta, mert megszegte a Nagy-Britannián kívüli 18 év alatti futballistákra vonatkozó szabályzatot is.

 

A FIFA februárban szabta ki a szigorú büntetést, ami ellen a Chelsea fellebbezett, de a nemzetközi szövetség elutasította azt. A londoni klubot hosszú ideig vizsgálták az akadémiájára igazolt 18 év alatti külföldi játékosok szabálytalan szerződtetése miatt – jelenleg is többtucat futballista szerepel kölcsönben a Chelsea-től.

Az idei nyári, valamint jövő téli átigazolási időszakra vonatkozó eltiltás ellen a Chelsea a CAS-hoz fordult jogorvoslatért – a nemzetközi Sportdöntőbíróság közleményben jelezte, „egyelőre lehetetlen megmondani, hogy mikorra várható a végső döntés”. Mindez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a nyáron nem igazolhat a fővárosi alakulat.

Christian Pulisicet még januárban, a büntetés kiszabása előtt szerződtette a Chelsea a Borussia Dortmundtól. Ugyanakkor a csapat kulcsjátékosa, Eden Hazard a hírek szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy a Real Madridba igazoljon. Maurizio Sarri, a Chelsea menedzsere – akit a nemzetközi sajtó összeboronált már a Juventusszal – korábban kifejtette, hogy a keret megerősítése nélkül nehéz lesz felvenni a harcot a Liverpoollal és a Manchester Cityvel a Premier League-ben.

Az átigazolásokból való kizárás mellett a Chelsea-nek 460 ezer fontos pénzbüntetést is kell fizetnie.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik