Chelsea: megfelezték a büntetést, igazolhatnak januárban

B. Á./MTIB. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2019.12.06. 13:35
null
A Chelsea mégis igazolhat a télen új játékost (Fotó: AFP)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megfelezte a Chelsea labdarúgócsapatára kirótt büntetést, így az angol klub már a télen szerződtethet új játékost.

 

Az Európa-liga-győztes londoni egyesületet a FIFA a következő két átigazolási időszakból zárta ki még februárban, mert megszegte a Nagy-Britannián kívüli 18 év alatti futballistákra vonatkozó szabályzatot. A szigorú büntetés ellen a Chelsea fellebbezett, de a nemzetközi szövetség elutasította azt.

Az idei nyári, valamint jövő téli átigazolási időszakra vonatkozó eltiltás ellen a Chelsea a CAS-hoz fordult jogorvoslatért, amely mostanra hozta meg a döntést: a Sportdöntőbíróság egyetlen átigazolási időszakra csökkentette a londoniak büntetését, és mivel ezt a nyáron letöltötték, az előttünk álló téli „ablakban” ismét igazolhatnak.

Az átigazolásokból való kizárás mellett a Chelsea-nek 460 ezer fontos pénzbüntetést is kellett volna fizetnie, ezt az összeget szintén megfelezte a CAS, így a klubnak „csak” 230 ezer fontot kell letennie az asztalra.

A CAS indoklása szerint csak a FIFA által listázott esetek mintegy harmadában történt súlyos szabálysértés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik