Chelsea: „Lampard jobban tenné, ha lemondana a szórakoztatásról”

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.09.03. 18:50
null
Frank Lampard – az eredményeket tekintve – nem kezdett jól a Chelsea edzőjeként (Fotó: AFP)
A 21-szeres angol válogatott, jelenleg tévés szakértőként dolgozó Paul Merson úgy véli, a Chelsea-ből jelenleg hiányzik a félelmet keltő faktor, ugyanakkor hozzátette, a türelem kulcsfontosságú lehet Frank Lampard esetében.

 

Frank Lampard nyári érkezése óta négy meccsen öt pontot szerzett a londoni együttes, amely a Stamford Bridge-en mindkétszer nyert helyzetből vesztett pontokat.

„Új edzőként nem vagy könnyű helyzetben. Nyilván szeretnéd szórakoztatni a szurkolókat, de ez nem egyszerű – kezdte Paul Merson. – José Mourinho a Sheffield United elleni kétgólos előnynél lehozott volna egy csatárt, és beküldött volna még egy védekező középpályást. Ilyen esetben véget ért a mérkőzés, és ezzel az ellenfelek is tisztában voltak. Most ez hiányzik, hiányzik az a Chelsea-ből, ami korábban félelmet keltett az ellenfelekben. A Leicester Cityhez hasonló csapatok felveszik a versenyt, meccsben maradnak, és még akár győzhetnek is.”

Az Arsenal korábbi játékosa úgy véli, Chelsea-től igencsak meglepő tett volna a BL-szereplést érő helyek egyikének elérése, elmondása szerint ez az idény jó eséllyel a Mason Mount és Tammy Abrahamhez hasonló tehetségek beépítésével telhet.

„Kedvelem Lampardot, az idő előrehaladtával a rutin is jönni fog. Játszatná bárki más Mountot? Pedig különleges futballista. Vagy nézzék meg Abrahamot, már négy gólja van. A türelem elképesztően fontos, hiszen fiatalokról beszélünk.”

„A Manchester City és a Liverpool jelenleg utcahosszal van mindenki előtt, így ez most új helyzet. Ha a Chelsea az első négyben végezne az idény végén, Lampard lenne nálam az év menedzsere.”

„Sorban hozni a meccseket nagyon nehéz, amikor elveszíted a legjobb játékosodat, ráadásul Eden Hazard az egyik legjobb a világon. Biztos vagyok benne, hogy türelmesek lesznek Lamparddal szemben, de jobban tenné, ha most lemondana a szórakoztatásról. Tegyen úgy, mint Mourinho!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik