Kanté várhatóan nem lesz ott a PL folytatásakor, ha egyáltalán lesz olyan… (Fotó: AFP)

Hiába kezdte újra a közös edzéseket a Chelsea, N'Golo Kanté az első napot leszámítva nem vett részt ezeken. Szerda óta ismét otthonában, egyénileg próbálja formában tartani magát – no nem az idény folytatására, mert a Sky szerint jelezte, azon sem akar részt venni.

Frank Lampard, a londoni csapat trénere állítólag megértéséről és támogatásáról biztosította játékosát, akivel így nem is számol a szakmai stáb a 2019–2020-as idény folytatására.

A Premier League csapatai közül több is hiányos kerettel kezdte meg a közös edzéseket. Az eddig elvégzett és eredményét tekintve hivatalosan is bejelentett csaknem 800 koronavírustesztből csupán hat lett pozitív. A hat eset játékosokat és stábtagokat egyaránt érinthet.

Az egészséges játékosok közül a Watfordban futballozó Troy Deeney az egyik, aki már jelezte, nem akar közös edzésekkel készülni és pályára sem lépne, amíg nem oldódik meg teljesen a vírushelyzet. A 31 éves csatár a döntését öt hónapos kisfia egészségi állapotával indokolta. Mint elmondta, a gyermeknek egyébként is légzési nehézségei vannak, ezért nem fog kockáztatni.

Kanté esetében hasonló indokról nem számoltak be az angol lapok.