Chelsea: Courtois elől a Ligue 1-be menekülhet Cech

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.04. 10:18
Az angol sajtó megszellőztette Petr Cech nyári távozását. A cseh labdarúgó menedzsere nem erősítette meg a hírt, de azért már a következő lépésén gondolkodik.

„Egyelőre minden változatlan, még két évig él a szerződése a Chelsea-nél, és úgy tervezi, hogy ki is tölti ott ezt az időszakot – mondta Viktor Kolar a kapusról. – Mourinho nem mondott neki olyat, hogy a jövőben már nem számítana rá.”Viktor Kolar a kapusról. – Mourinho nem mondott neki olyat, hogy a jövőben már nem számítana rá.”

A 32 éves kapus tavasszal vállsérülést szenvedett, műteni is kellett. Időközben napvilágra látott, hogy az Atléticónak kölcsönadott belga Thibaut Courtois-t hároméves időszakot követően visszarendelték Londonba, márpedig a 22 éves kapus az a szint, hogy aligha ültetik le a kispadra, vagy versenyeztetik meg őt a kezdőbe kerülésért. Különösen nem egy olyan rutinos riválissal, mint Petr Cech. Márpedig ez csak egyet jelenthet: a cseh légiós ideje tíz év után lejárt a Chelsea-nél.

Kérőkben aligha lenne hiány, na de olyan kérő kevés akad, amely kivásárolja és magas fizetési igényeinek is megfelel.

„Ha mégsem tartana igényt rá a jövőben a Chelsea, akkor először meg kell tudnom, mik a szándékai Petrnek – szaladt csak picivel a jövő elé a menedzser. – Ő a világ egyik legjobb kapusa, ennek megfelelő fizetési igényekkel. Nem sok klub van a világon, amelyik megengedheti magának a szerződtetését. Ha úgy alakul a helyzet, és úgy dönt, hogy távozik, akkor két-három klubbal tárgyalunk majd.”

Az angol sajtó rögtön segítséget is nyújt ehhez, a 2004-ben a Rennes-től szerződtetett labdarúgót ismét a Ligue 1-ben látja, méghozzá a Monacónál vagy a PSG-nél. Ez a két csapat anyagilag valóban jól van eleresztve, Cech szerződtetésének aligha lennének pénzügyi akadályai, ráadásul a Monacóval kapcsolatos csütörtöki hír, hogy a kiszemelt Víctor Valdés nem felelt meg az orvosi vizsgálaton, így elálltak a szerződtetésétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik