Chelsea: a mellőzött kapitány már januárban klubot válthat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.21. 19:20
null
Cahill a 2018–2019-es szezonban még nem léphetett pályára a Chelsea mezében (Fotó: AFP)
Gary Cahill az új szezonra elveszítette helyét a Chelsea kezdőjében, sőt, a bajnokságban eddig egyetlen meccsen sem került a keretbe. A 32 éves bekk szerint bár a csapat érdeke a legfontosabb, hamarosan beszélnie kell helyzetéről a nyáron kinevezett menedzserrel, Maurizio Sarrival.

 

„A futballban néha nehéz döntéseket kell meghoznia az embernek, és az idő nem áll meg ilyenkor sem. Nyilvánvaló, számomra elég nehéz ez az idény eddig” – kezdte Gary Cahill Szalonikiben, miután a Chelsea 1–0-ra nyert a PAOK otthonában, az Európa-liga első csoportkörében. A 32 esztendős labdarúgó idén először került a Maurizio Sarri vezette londoni együttes meccskeretébe, ám ezúttal sem állhatott be.

„A csapat érdeke a legfontosabb, és sikeresek vagyunk, így nincs értelme kétségbe vonni az edző döntését. Hogy beszéltünk-e a helyzetemről? Nem, még nem, de előbb-utóbb ennek is eljön az ideje. Bármit is tartogat számomra a jövő, a Chelsea az életem, a karrierem fontos része. Az elmúlt hét-nyolc évben elképesztő dolgokat értünk el együtt, és úgy érzem, ebben nekem is megvolt a szerepem. Hogy ez a történet januárban véget ér-e? Még nem tudom, bármi lehetséges.”

Gary Cahill 2012 januárjában érkezett a Boltontól a Chelsea-hez, és egyetlen olyan teljes szezonja sem volt Londonban, hogy legalább 23 bajnokin és 37 tétmeccsen ne lépett volna pályára.

A válogatottságot a világbajnokság után lemondó futballista lapértesülések szerint már a nyáron közel járt a klubváltáshoz, akkor főleg a török Galatasarayt emlegették vele kapcsolatban.

Cahill az előző évadban a Chelsea csapatkapitánya volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik