Championship: két év után visszajutott a PL-be a West Brom

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 22:38
null
A West Bromnál volt miért ünnepelni – visszajutott a Premier League-be! (Fotó: Getty Images)
Véget ért az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság. A bajnoki címet korábban bebiztosító Leeds United mellett a West Bromwich Albion is feljutott a Premier League-be. Nagy Ádám csapata, a Bristol City a 12. helyen végzett.

 

A West Bromwich – amelynek menedzsere a horvát Slaven Bilic – 2018-ban esett ki az első osztályból, azaz két év után szerepelhet ismét a világ egyik legerősebb bajnokságában.

A harmadik feljutó helyért a Brentford, a Fulham, a Cardiff és a Swansea küzd meg a rájátszásban.

Az utolsó játéknap egyik nagy vesztese a Nottingham Forest, amely a playoffot érő ötödik helyről várta a fordulót, s végül csak rosszabb gólkülönbsége miatt végzett a hetedik helyen, mivel odahaza 4–1-re kikapott az alsóházi Stoke Citytől.

A tabella alapján a Barnsley, a Chartlon és a Hull City búcsúzik a másodosztálytól, ám a Wigan tizenkét pontos levonása miatt a Barnsley valószínűlegbent marad. A Wigan fellebbezhet a döntés ellen.

Nagy Ádám végigjátszotta a Bristol City 1–1-es döntetlenre végződő, Preston elleni idényzáróját. A magyar válogatott középpályás a 46 fordulóból 23-ban pályára lépett, összesen egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

ANGOL CHAMPIONSHIP
46. FORDULÓ

Birmingham–Derby 1–3
Brentford–Barnsley 1–2
Bristol City–Preston 1–1
Cardiff–Hull 3–0
Leeds–Charlton 4–0
Luton–Blackburn 3–2
Millwall–Huddersfield 4–1
Nottingham–Stoke 1–4
Reading–Swansea 1–4
Sheffield Wednesday–Middlesbrough 1–2
West Bromwich–QPR 2–2
Wigan–Fulham 1–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik