Bryan élete meccsét játszotta, feljutott a Fulham!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.04. 20:40
Az angol Championship rájátszásának döntőjét a Fulham nyerte meg a Brentford ellen, 2–1-re, ezzel harmadik csapatként feljutott a másodosztályból a legjobbak közé.

A Fulham ünnepelheti a feljutást (Fotó: Getty Images)
A Fulham ünnepelheti a feljutást (Fotó: Getty Images)
A Fulham ünnepelheti a feljutást (Fotó: Getty Images)
A Fulham ünnepelheti a feljutást (Fotó: Getty Images)
A Fulham ünnepelheti a feljutást (Fotó: Getty Images)

ANGOL CHAMPIONSHIP
RÁJÁTSZÁS, DÖNTŐ

Brentford–Fulham 1–2(Dalsgaard 124., ill. Bryan 105., 117.)hosszabbítás után

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Sokat láttak már a Wembley falai, de ilyet még nem: a Brentford és a Fulham a feljutásért viaskodott a pályán (az első negyvenöt percben kevés érdekes eseménnyel), közben a SkySports három kommentátora kényelmes bőrszékekből dolgozott, egymástól hét-hét méterre ülve, szép háromszög alakban. Különös világot élünk, különös időket látunk (speciel ezt azért bármikor elmondhatta magáról az emberiség), a BBC számításai szerint a harmadik feljutó helyért harcoló felek a dicsőség mellett közel 200 millió euróért is harcoltak, ugyanis ennyi lett a Premier League-be jutó csapat jussa.

Ehhez képest egy Bajnokok Ligája- vagy világbajnoki döntő anyagilag csak párnacsata és mézbirkózás...

Kőkemény belépőket és pontatlan lövéseket láthattunk az első félidőben, egy érzékenyebb lelkületű játékvezető tíz sárga és egy piros lapot osztott volna ki, és mintha a két menedzser taktikailag mindent százszor átgyakorolt és megbeszélt volna a játékosaival, csak arra nem maradt idő, hogy tudatosítsák: a futballt pénzre és gólra játsszák.

A Fulham szélsője, Neeskens Kebano szép lövéssel indította a második játékrészt, majd csapattársa, Bobby Reid hagyott ki egy ziccert, ezt követően azonban a hajráig mezőnyharcot láthattunk. Sokat elmond az angol másodosztály anyagi lehetőségeiről, hogy a Fulhambe beállt a végére két támadó, Anthony Knockaert és Alekszandar Mitrovics, előbbit 16.2, utóbbit 24.7 millióért vették, majd a hosszabbításban játéklehetőséget kapott a 11.8 millió euróért vett portugál szélső, Ivan Cavaleiro – a mérkőzést mégsem ők nyerték meg a Fulhamnek, hanem Joe Bryan, pontosabb Joe Bryan és a távoli szabadrúgást belepkéző Brentford-kapus, David Raya.

Nem sokkal a vége előtt Joe Bryan egy szép akció végén minden eldöntött, a Brentford a 124. percben csak szépségtapaszként felfogható gólt szerzett: visszatért a PL-be a Fulham, a Brentford tovább üldözheti azt. 1–2

Sovány vigasz, hogy a vesztesé a döntőből származó összes jegybevétel...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik