Carlo Ancelotti: Meg akartam ölelni Terryt

Vágólapra másolva!
2010.02.08. 12:04
null
Terry jó játékkal gyónt (Fotó: Reuters)
Kétgólos győzelmet (2–0) aratott az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) vasárnapi rangadóján a Chelsea hazai pályán az Arsenal ellen. A mérkőzés főszereplője a találkozó két gólját szerző Didier Drogba volt. Az elefántcsontparti támadó tizenkettedik Arsenal elleni fellépésén immár tizenkettedik találatát szerezte. A mérkőzés utáni nyilatkozatában azonban a csapat érdemeit emelte saját teljesítménye elé, nem feledkezve el csapattársáról, a héten magánéleti problémáival a címlapokra kerülő John Terryről.

„Megpróbáltunk összetartani, és csak a mérkőzésre koncentrálni, az a legfontosabb, hogy ismét mi állunk a tabella első helyén – utalt Drogba arra az ügyre, amely a héten még a vasárnapi rangadót is kicsit háttérbe szorította, legalábbis a felvezetésben. – Biztosítottuk Terryt a támogatásunkról, a legjobb dolog volt most számára, hogy vállalta a játékot, és ott volt velünk a pályán. Majd az idő megoldja ezt a dolgot, nekünk az a feladatunk, hogy összefogjunk és segítsük őt."

Capello öleléssel köszönt meg Terry játékát
Capello öleléssel köszönt meg Terry játékát

A kétgólos Drogba mellett Terry is nagyot játszott a mérkőzésen, ráadásul ezúttal sem elégedett meg kizárólag védőmunkájával, bár talán a tőle megszokottnál is gyakrabban lépett fel a támadásokhoz. Nagyon látszott rajta: bizonyítani akar a közönségnek. Kimondatlanul is némi „feloldozásért" játszik, teljesítményével akarja meggyónni vétkeit.

A tisztes családapa hírében álló Terryről a héten derült ki, hogy volt csapattársának, Wayne Bridge-nek egykori partnerével, Vanessa Perroncellel ápolt meghitt viszonyt.

Nem sokkal később már az is napvilágot látott: az eset nem egyedi volt, a szeretők sora nem Perroncellel kezdődött és végződött... A hír valósággal sokkolta Angliát: Terry a válogatottban el is vesztette kapitányi karszalagját.

Hasonló lehetőség a Chelsea-nél is felmerült, ám Carlo Ancelotti további bizalmat szavazott Terrynek, amelyet a középhátvéd jó játékkal és gólpasszal – a „kékek" első találatánál fejese után Drogba egy lépésről bombázott az Arsenal kapujába – hálált meg.

„A végén meg akartam őt ölelni, hogy megköszönjem neki ezt a teljesítményt – értékelte Terry játékát az olasz szakember, majd hozzátette, a Chelsea-ben ő testesíti meg a tökéletes csapatkapitányt. – Együttesünk számára különösen fontos, hogy olyan vezéralakja legyen, mint ő. John mindig képes kontroll alatt tartani a pályán történteket és mentálisan nagyon erős."

A Chelsea-drukkerek kiálltak kedvencük mellett
A Chelsea-drukkerek kiálltak kedvencük mellett

A Chelsea menedzsere nem kommentálta azt, hogy eközben Terrytől elvették az angol válogatott kapitányi karszalagját: „az nem az én döntésem, így nem tisztem arról véleményt formálni."

Egy hét leforgása alatt második bajnoki rangadóját vesztette el az Arsenal: előbb hazai pályán hajtottak fejet a Manchester United ellen (1–3), ezúttal a Chelsea vendégeként nem találtak fogást ellenfelükön (0–2).

Arsene Wenger, az „ágyúsok" francia menedzsere a gratuláció mellett továbbra is csapata érdemeit említi, bár azzal neki is egyre inkább tisztába kell jönnie: a bajnoki címről szőtt álmaikat alighanem végképp elfeledhetik erre a szezonra.

„Tisztában vagyunk vele, pozícióink meggyengültek, de ennek ellenére nem adjuk fel – mondta Wenger a legutóbbi zakót követően. – Nehéz elfogadni egy vereséget, amikor úgy érzed, jobb voltál az ellenfelednél. Az utolsó pillanatig keményen dolgoztunk, hogy eredményesek legyünk, de a Chelsea fantasztikusan védekezett, ezért külön elismerésem jár nekik."

Sajátjai védekezésével viszont aligha lehet abszolút mértékben megelégedve a szakember.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri a Premier League 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Az első szögletükből gólt szereztek, mert nem figyeltünk eléggé, majd egy kontra végén is eredményesek tudtak lenni. Ezt a két momentumot leszámítva nagyon büszke lehetek csapatom teljesítményére."

No igen, csak ez a két hiba elég volt ahhoz, hogy pont nélkül maradjon az Arsenal ezen a fontos bajnokin.

„Immár kívülállóként játszhatunk a folytatásban – célzott a bajnoki címért folytatott versenyfutásra Wenger, amely így kétcsapatosra, a Chelsea-re és az MU-ra szűkült. – Azt ígérhetem azonban, hogy az utolsó pillanatig harcolunk majd. Már arra fókuszálunk, hogy a következő mérkőzésünket megnyerjük."

Nos, milyen a londoniak sorsolása: szerdán a Liverpoolt fogadják, egy újabb rangadón javíthatnak a renomén...

 A TALÁLKOZÓ GÓLJAI VIDEÓN

 1–0, Drogba

 

 

 

 

2–0, Drogba

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik