Cardiff City: kórházban ápolják a klub legendás középpályását

Vágólapra másolva!
2020.03.18. 13:21
null
Whittingham állapotáról nincs hír (Fotó: AFP)
Rémisztő hírek kezdtek terjedni kedd este a Cardiff Citynél több mint 450 tétmérkőzésen csaknem 100 gólt szerző Peter Whittinghamről, amelyek szerint a 35 éves középpályás otthonában leesett a lépcsőn és életét vesztette – ugyanakkor hivatalos tájékoztatás szerda délig nem érkezett. Ekkor azonban a helyi rendőrség közleményéből kiderült, hogy a játékost egy cardiffi kórházban ápolják, miután előző este egy kocsmában egy véletlen esés következtében fejsérüléseket szenvedett.

 

Az első keddi hírek a közösségi médiában kezdtek terjedni, s még arról szóltak, hogy a korábbi 17-szeres U21-es angol válogatott Whittingham otthonában leesett a lépcsőn és életét vesztette – ám hivatalos tájékoztatás egészen szerda délig nem érkezett.

Akkor a BBC hozta a dél-walesi rendőrség közleményét az esetről, amely szerint „egy 35 éves férfi egy helyi pubban egy véletlen esés következtében fejsérüléseket szenvedett, ezért a Cardiffi Egyetemi Kórházba szállították ápolásra” – áll a közleményben, amely nem nevesíti a baleset áldozatát, de azt hozzáteszi, hogy „a jelenlegi információk szerint bűncselekmény gyanúja kizárható, de tovább vizsgálják a baleset körülményeit.”

A rendőrség közleménye nem szól Whittingham állapotáról, sérülésének pontos mibenlétét sem részletezi, ugyanakkor egyes sajtóhírek szerint az életéért küzd.

Whittingham az Aston Villánál kezdte profi pályafutását 2002-ben, amelynél több mint 50 angol élvonalbeli bajnokin szerepelt, majd a Burnleynél és a Derby Countynál töltött kölcsönidőszakok után 2007-ben érkezett a Cardiff Cityhez, melynek színeiben 11 idény alatt 450-nél is több tétmeccsen 98 gólt szerzett, s tagja volt a másodosztályt 2013-ban megnyerő csapatnak. A Cardifftól 2017-ben távozott a Blackburn Rovershez, ám 2018 augusztusa óta nem volt csapata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik