BL: Ferguson visszatér a Manchester United kispadjára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.16. 14:26
Mint arról beszámoltunk, a Manchester United különleges jótékonysági mérkőzést szervez: újrajátsszák a legendás 1999-es Bajnokok Ligája-döntőt, amelyen a Bayern Münchent Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer góljával a hosszabbításban győzték le a manchesteriek. A „vörös ördögöket” ezúttal is Sir Alex Ferguson irányítja majd, erősítette meg a manchesteri klub hivatalos honlapja.

Az egyik legemlékezetesebb Bajnokok Ligája-döntőt rendezték 1999-ben Barcelonában, a Manchester United és a Bayern München között. A bajorok egészen a 91. percig vezettek, azonban jött Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer, akiknek góljával megfordították a mérkőzést a manchesteriek, és elnyerték a legrangosabb európai trófeát. Teddy Sheringham és Ole Gunnar Solskjaer, akiknek góljával megfordították a mérkőzést a manchesteriek, és elnyerték a legrangosabb európai trófeát.

A „visszavágót” napra pontosan 20 évvel később, 2019. május 26-án rendezik meg, amelyen ugyanaz a 22 játékos lép majd pályára, mint 1999-ben.

A legfrissebb hírek szerint az is biztossá vált, hogy a Manchester United edzőlegendája, Sir Alex Ferguson is ott lesz a mérkőzésen, és ő irányítja majd a „vörös ördögöket”. A 77 éves skót szakembernek szimbolikus a visszatérése, mivel tavaly nyáron agyvérzéssel kórházba került, és életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta.

A találkozó bevételeit az MU alapítványán keresztül hátrányos helyzetű gyermekeknek ajánlják fel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik