Berbatov: Az egyik legszebb napom MU-mezben!

Vágólapra másolva!
2010.09.20. 14:20
null
Dimitar Berbatov ollózásához foghatót Wayne Rooney sem lát túl gyakran (Fotó: Action Images)
Dimitar Berbatov, a Manchester United bolgár támadója a dedikált meccslabdával tért haza vasárnap, a Liverpool ellen 3–2-re megnyert angol bajnoki labdarúgó-mérkőzést követően, ám elismételte, amit ilyenkor minden nagy csatár kifejt: mindegy, hogyan megy be a labda a kapuba, csak az számít, hogy a csapata győzzön.

„Valószínűleg ez az egyik legszebb napom a United mezében. Vigyorogva megyek haza, de nem lesz különösebb ünneplés, ugyanúgy játszani fogok a srácaimmal, mint máskor" – mondta a Liverpool elleni vasárnapi rangadót (3–2) eldöntő Dimitar Berbatov.

A közvélemény egyértelműen a két fejes gólja közötti másodikért ünnepli, amely vélhetően sokak számára maradandó élménnyel szolgált: Nani beadását követően a bolgár csatár combbal „feldobta" a labdát a levegőbe, majd hanyatt vetődve a felső sarokba vágta.

„Nem is láttam, hová tart a labda, de a közönség reakciójából nem volt nehéz arra következtettem, hogy bement. Jó kis gól volt, ám tulajdonképpen nekem mindegy, hogyan kerül a labda a hálóba, a lényeg, hogy ott legyen, és a csapatom nyerjen!" – folytatta Berbatov, aki szerint a góljainál sokkal fontosabb, hogy ezúttal nem hagyták kicsúszni markukból a három pontot.

„Átfutott az agyamon, hogy a Fulham és az Everton ellen is elherdáltuk a kétgólos előnyt... De ezúttal szerencsére bebizonyítottuk, továbbra is vagyunk olyan harcosak, hogy képesek legyünk ilyen szituációban is kicsikarni a győzelmet. Reménykedjünk abban, hogy a jövőben nem nehezítjük meg ennyire a saját dolgunkat" – fogalmazott a csatár, hozzátéve: reméli azt is, hogy nem ez volt az utolsó nagy meccse a United mezében.

„Berba" bravúrját a liverpooliak is elismerik, annál is inkább, mert az 1946-ban ellenük nagy napot kifogó Stan Pearson óta ő az első MU-játékos, aki mesterhármast ért el a kárukra.

„Az első két góljukkal nincs problémám – mondta Roy Hodgson, a Liverpool menedzsere. – Az első egy csodálatos szögletet és fejest követően született, a másodiknál pedig a zsenialitás megnyilvánulásával volt dolgunk, ilyenkor nehéz mit tenni. A harmadik azonban átlátható szituációból született; azok után, hogy mennyit dolgoztunk az egyenlítésért, ezt igazán illett volna kivédekeznünk."

A meccsen két gólt szerző Steven Gerrard liverpooli csapatkapitány szerint ami történt, megtörtént, felesleges rágódni rajta, inkább arra kell törekedni, hogy „a következő válogatott szünetig mind a négy mérkőzésünket megnyerjük".

MANCHESTER UNITED–LIVERPOOL 3–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik