Chris Smalling az AS Romához igazolhat (Fotó: AFP)

 

„Jelenleg hat egészséges belső védőnk is van a keretben, Chris számára pedig nem tudtunk állandó játéklehetőséget ígérni. Az utolsó napokban jött ez a lehetőség, leültünk, megbeszéltük a dolgokat. Szerintem hasznára válik majd ez a tapasztalat. Komoly ligáról beszélünk, ahol nem túl sok angol fordult meg eddig. Bízom benne, hogy még erősebben, még jobb formában tér vissza hozzánk egy év múlva” – fogalmazott Solskjaer az MU pénteki sajtótájékoztatóján.

A Roma nyár eleje óta próbált középső védőt igazolni, az elmúlt években alapembernek számító, a Napoli által 34 millió euróért kivásárolt Kosztasz Manolasz helyére, ám előbb a Liverpool (Dejan Lovren), majd a Juventus (Daniele Rugani) kosarazta ki a fővárosi csapatot.

Smalling 2010-ben a Fulhamtől került a Manchester Unitedhoz, azóta 323 tétmérkőzésen lépett pályára, s védő létére 18 gólt is szerzett. A csapattal két bajnoki címet, FA-kupát és Európa-ligát is nyert. Szerződése 2022 nyaráig érvényes, és az eddigi sajtóhírek alapján a Romának nem lesz opciós joga a kivásárlására. 

Solskjaer a sajtótájékoztatón arról is beszélt, az olasz válogatott szélső hátvéd, Matteo Darmian szintén távozhat az MU-tól: „iránta is érdeklődnek néhányan Olaszországból”.