Arsenal: Wenger klubkötődése oly erős, hogy nemet mondott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 13:57
null
Arsene Wenger (Fotó: AFP)
Arsene Wenger, az Arsenal korábbi korszakos menedzsere angliai ajánlatokat mondott le a klubhoz való kötődése miatt, ám szándékai szerint hamarosan, ha nem is a szigetországi labdarúgásban, de újra munkába áll – derül ki egy minapi angliai interjúból.

 

„Mindenekelőtt Arsenal-embernek tartom magam, és csak utána futballszakembernek, aki képtelen leállni a munkával – idézi a Sky Sports News Arsene Wengert. (A közelmúltban) lett volna lehetőségem munkát vállalni Angliában, de visszautasítottam az ajánlatokat. Túlságosan is kötődöm az Arsenalhoz, ezért úgy döntöttem, hogy kivonulok a Premier League-ből. Az ajánlattevőkről viszont egy szót se, nem szeretnék sportszerűtlen lenni jelenleg is hivatalban lévő kollégákkal szemben.”

Wenger húsz éven keresztül rendre a Premier League legjobb négy csapata között tartotta az Arsenalt, ám az utolsó két idényében elért ötödik és hatodik hely némi árnyékot vet a korábbi eredményekre, köztük a három bajnok címre.

„Teljesen szokványos, hogy az emberek mindig többre és többre vágynak – ismerte el a kritikák törvényszerűségét az Arsenal kispadjáról 2018 májusában felálló Wenger. – Azért elég sok mindent nyertünk, és közben felépítettük az új stadiont is. Ma már nehéz a körülményeket érzékeltetni, mert megötszöröződött a klub forgótőke-állománya azóta, hogy döntöttünk a stadion megépítéséről. Akkor kilencvenmillió font volt a forgótőkénk, a stadion pedig 430 millióba került. Jelentős nyomás nehezedett ránk, és szerintem kisebbfajta csodával ért fel, hogy a klub »jó egészségben« került ki abból az időszakból.”

A 70 éves francia futballszakember a közeljövőben dönt arról, hogy elfogadja-e a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) neki felajánlott posztját.

„A sportág fejlesztésével kapcsolatos vezetői állásról van szó, ahová jelentős tapasztalattal, képzettséggel és tudással rendelkező embert keresnek” – írta körül Wenger a lehetséges következő munkakörét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik