Arsenal: véget ért a móka, távozik Emery – hivatalos

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 11:12
null
Véget ért az Emery-korszak az Arsenalnál (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal a hivatalos honlapján jelentette be, hogy „közös megegyezéssel” távozik Unai Emery menedzser.

 

Az „ágyúsok” háza táján hetek óta hallani lehetett az Emery jövőjével kapcsolatos pletykákról, miután az Arsenal rendre siralmasan teljesít, a csütörtök esti, Frankfurttól elszenvedett 2–1-es vereség után pedig már sorozatban hetedik tétmérkőzésén maradt nyeretlen – a gárda 13 forduló után 18 pontjával mindössze a nyolcadik a Premier League-ben, míg az El-ben a csoportkör utolsó fordulója dönt arról, hogy továbbjut-e a kieséses szakaszba.

A szurkolók egyöntetűen Emery eltávolítása mellett kardoskodtak, a zsinórban érkező rossz eredmények után pedig betelt a pohár a klub vezetőségénél, amely pénteken a hivatalos honlapján tudatta, hogy véget ért az Emery-éra az Arsenalnál, s közös megegyezéssel távozik a 48 esztendős tréner, miután „az eredmények és a mutatott játék sem felel meg az elvárásoknak”.

Az alakulat beszámolója szerint megbízott menedzserként az eddig segédedzőként tevékenykedő Fredrik Ljungberg látja majd el a feladatokat – mint olvasható, a vezetőség lázasan keresi Emery utódját.


Emery 2018 nyarán, Arsene Wenger utódjaként vette át az Arsenal menedzselését, amellyel az előző idényben ugyan Európa-liga-döntőig jutott, ám abban a Chelsea-től kikaptak, míg a bajnokságban az ötödikek lettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik