Arsenal: Úgy érzem, Özillel kudarcot vallottam – Arteta

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.10.22. 14:13
null
Mikel Arteta úgy érzi, megbukott Mesut Özillel (Fotó: AFP)
Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere reagált arra, hogy miért hagyta ki sztárjátékosát, Mesut Özilt a labdarúgóklub Premier League-keretéből.

 

Mint ismert, a német középpályás régóta nem számít alapembernek Mikel Artetánál, előtte Unai Emerynél sem játszott rendszeresen, néhány napja pedig kiderült, hogy az Arsenalnem nevezteőt az Európa-liga csoportkörére, sőt, immár a Premier League-névsorbansem szerepel a neve.

A fejlemények kapcsán Mesut Özil elkeseredettenposztolt a közösségi oldalán:Amikor 2018-ban aláírtam az új szerződésemet, hűséget fogadtam szeretett klubomnak, az Arsenalnak. Szomorú vagyok, hogy ez nem lett viszonozva.

A világbajnok játékos hozzátette, meglátása szerint nem engedik, hogy az Arsenalban futballozzon, ám ő mindent megtesz majd, hogy ne így érjen véget a csapatnál eltöltött utolsó idénye.

Csütörtökön megszólalt Arteta is, aki nem kertelt: úgy érzi, megbukott Özillel.

„Az a munkám, hogy a lehető legtöbbet kihozzam az összes játékosomból, és a csapat jól teljesítsen. Jelen pillanatban úgy érzem, hogy kudarcot vallottam. A lehető legjobb Özilt szeretném adni az együttesnek. Volt, amikor ennek a közelébe tudtam jutni, de mostanság nem voltam képes arra, hogy elérjem. A döntésemért természetesen vállalom a felelősséget”– idézi a Guardian Sport a menedzsert.

Özil a mostani idényben nem lépett pályára tétmérkőzésen, míg a 2019–2020-as kiírásban 23 találkozón összesen egyszer volt eredményes és három gólpasszt adott. A korábbi Real Madrid-futballista legutóbb március 7-én szerepelt tétmeccsen az Arsenal színeiben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik