Arsenal: távozik a Barcelona korábbi sportigazgatója – hivatalos

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.08.15. 14:57
null
Raul Sanllehi és Vinai Venkatesham a győztes FA-kupa-döntőn (Fotó: Getty Images)
Az Arsenal labdarúgócsapata hivatalos közleményben számolt be arról, hogy Raul Sanllehi, a klub szakmai ügyeiért felelős vezetője távozik az egyesülettől, a helyét az eddigi vezérigazgató, Vinai Venkatesham veszi át.

 

Sanllehi 14 évet töltött sportigazgatóként a Barcelonánál, amelyet 2017 novemberében hagyott el az észak-londoniak kedvéért. Meg nem erősített információk szerint 10 millió fontos jutalékot kapott a rekordösszeget jelentő Nicolas Pépé-üzletből, ez állhat a távozása hátterében. A szurkolók körében finoman fogalmazva nem túl nagy népszerűségnek örvendő Sanllehit többször is kritizálták az érkezése óta a klubnál kialakult átigazolási politika miatt, az észak-londoni együttes azonban megköszönte az 53 esztendős szakember munkáját.

„Raul sokat tett a közösbe az itt eltöltött ideje alatt, örökké az Arsenal-család tagja marad. Ezúton szeretnénk megköszönni a kemény munkáját és szakértelmét, minden jót kívánunk neki a jövőre nézve. Nincs kétségünk afelől, hogy Vinai a megfelelő ember ahhoz, hogy előrelépjen a klub. Kiemelkedő vezetői képességet mutatott a jelenlegi krízis idején, tisztelik a klubon belül és kívül is. Tudjuk, hogy mindenki igyekszik majd segíteni a munkáját, így sikerrel haladhatunk tovább” – olvasható a közleményben.

„Büszke és boldog vagyok, hogy az elmúlt három évben segíthettem az Arsenalt, alig várom, hogy élvezhessem a klub sikeres jövőjét. Szeretnék köszönetet mondani Stan és Josh Kroenkénak a lehetőségért. Vinai Venkateshammel együtt topcsapatot építettünk a jövő számára. Mikel Arteta rendkívül pozitív hatást gyakorolt az érkezése óta, erős csapatot formált a technikai igazgatónk, Edu segítségével. Az akadémia biztos kezekben van Per Mertesackernél, és Huss Fahmy is tehetséges, sokra hivatott vezető a szerződések menedzselésében. Szeretnék most eltölteni egy kis időt a családommal és a barátaimmal, mielőtt belevágnék egy új kihívásba” – mondta Sanllehi.

Nem ez az első fontos változás az Arsenalnál az elmúlt években, az Arsene Wenger távozását követően kialakult vezetőségből Ivan Gazidis vezérigazgató 2018-ban, a vezető játékos-megfigyelőnek kinevezett Sven Mislintat alig egy év után, 2019-ben távozott, míg idén augusztus elején a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva 55 embertől köszöntek el – és akkor még nem beszéltünk a csúfos kudarcot valló Unai Emeryről, akit tavaly novemberben menesztettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik