Arsenal: „Száz százalék, hogy el kell adniuk Aubameyangot”

Vágólapra másolva!
2020.05.20. 09:01
null
Vajon mi lesz Aubameyang sorsa az Arsenalnal? (Fotó: AFP)
Jérémie Aliadiére, az Arsenal egykori labdarúgója szerint a klubnak mindenképp el kell adnia Pierre-Emerick Aubameyangot, hiszen hamarosan szerződésének utolsó évébe lép. A volt francia játékos keményen kritizálta a londoniakat, hiszen nem ez az első eset, hogy ingyen veszíthetnek el egy világsztár futballistát. 

Aliadiére szerint az Arsenalnak nincs más opciója, mint eladni Aubameyangot a következő átigazolási időszakban – még akkor is, ha jóval kevesebb pénzt kapnak érte, mint amit remélnek belőle Artetáék.

A gaboni támadónak már nincs sok hátra a szerződéséből, és továbbra sem állapodott meg az Arsenallal a folytatásról. Aubameyangot olyan klubokkal hozták szóba, mint azFC Barcelona, a Real Madrid és az Inter. Amióta a Dortmundból a londoni klubhoz igazolt, remekül futballozott, összesen 61 gólt szerzett 97 tétmérkőzésen.

Mikel Arteta, a csapat menedzsere világossá tette, szeretné megtartani a 30 éves csatárt. A korábbi támadó, Aliadiere – aki részese volt a 2003–2004-es, veretlenül bajnok csapatnak – úgy gondolja, az Arsenalnak el kell adnia Aubameyangot, ugyanis a klub nem engedheti meg magának, hogy egy újabb világsztárt veszítsen el ingyen (mint legutóbb Aaron Ramseyt, aki a Juventust választotta, miután lejárt a szerződése).

„Száz százalék, hogy el kell adniuk Aubameyangot. Az Arsenal nem teheti meg, hogy ingyen engedjen el ilyen típusú játékosokat. Őszintén szólva még most sem hiszem el, hogy van egy világsztár, aki ráadásul a csapatkapitány, és úgy jön el a nyár, hogy nincs új szerződése” – mondta Aliadiére a Goal.com-nak.

„Véleményem szerint a szerződés utolsó két évében meg kell egyezni a játékossal. Tavaly nyáron hosszabbítani kellett volna Aubával. Amikor egy éve marad egy futballistának, teljesen más mentalitással lép pályára” – folytatta a francia.

„Ha én lennék Aubameyang és tudnám, hogy egy évem maradt a szerződésemből, akkor kivárnám míg szabad lennék, felmarkolnám a rengeteg pénzt és hagynám, hogy a világ legjobb klubjai utánam jöjjenek. Ezt a helyzetet ismét rosszul menedzselték. Nem lett volna szabad hagyni, hogy egy olyan játékos, mint Aubameyang, belépjen a szerződésének utolsó évébe, ez nem helyes” – mondta az Arsenal korábbi játékosa.

Aliadiére szerint innentől kezdve nagyon rossz helyzetben van az Arsenal, hiszen egy olyan játékosért, aki hamarosan szabadúszó lesz, már nem fizetnek ki csillagászati összegeket a topklubok – még nagyobb a baj, ha ismét 20–25 gólt szerez a következő idényben.

„Mi lesz, ha a Barca vagy a Real Madrid mindenképp meg akarja szerezni, és egymással csatáznak érte? Mennyit kérhet el az Arsenal? Semennyit, ahhoz képest, amit tavaly megkapott volna. Akár százmillió fontot is bezsebelhetett volna a csapat” – mondta Aliadiére.

Az Arsenalnal a játékosokkal történő tárgyalás évek óta problémát jelent. Ramsey mellett Van Persie, Sagna, Nasri, Özil és Sánchez is új szerződés nélkül kezdte meg az utolsó idényét – közülük csak Özilt tudták megtartani az „ágyúsok”. Sokak szerint ez lehet az egyik fő probléma, hogy az Arsenal képtelen felvenni a versenyt a Premier League-trófeáért.

„Egy csapatnak folyamatosan építkeznie kell, és ezt nem látom az Arsenalnal. Megvesznek egy játékost, két éven belül eladják vagy négy évig marad, majd ingyen elmegy, és nincs megfelelően pótolva. Olyan játékosokra kellene építeni, akiket hét-nyolc évig meg akarnak tartani, ha ez nincs meg, akkor évről évre csak vergődni fog a csapat” – tette hozzá Aliadiére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik