Arsenal: Petr Cech bejelentette visszavonulását

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 12:16
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal kapusa, Petr Cech a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását.


Cech befejezi a profi karrierjét (Fotó:AFP)
Cech befejezi a profi karrierjét (Fotó:AFP)

„Ez a huszadik szezonom profi játékosként, és húsz éve írtam alá az első profi szerződésemet, szóval úgy éreztem, ez a tökéletes idő, hogy bejelentsem, az idény végeztével visszavonulok. Tizenöt évet játszottam a Premier League-ben és minden lehetséges trófeát elhódítottam, úgy vélem, elértem mindent, amit alapvetően elterveztem. Továbbra is keményen dolgozom az Arsenalnál, és lehetőség szerint szeretnék nyerni még egy trófeát ebben az idényben. Alig várom, hogy kiderüljön, mit tartogat számomra az élet a pályán kívül.”

Petr Cech 124-szer szerepelt a cseh labdarúgó-válogatottban és összesen 443-szor lépett pályára a Premier League-ben.

A cseh Viktoria Plzennél nevelkedett és a Chmel Blsanynál mutatkozott be profi szinten 1999-ben. Két évvel később a Sparta Praha szerződtette, ezután még egy évet töltött a francia Rennes-nél, mielőtt elkerült volna 2004-ben az angol Chelsea-hez.

A „kékeknél" négy bajnoki címet, angol Szuperkupát, FA-kupát és három Ligakupát ünnepelhetett. Aminek nagy valószínűséggel a legjobban örülhetett, az a 2012-es Bajnokok Ligája-győzelem. A következő esztendőben pedig az Európa-liga serlege is bekerült a gyűjteményébe.

Kisebb meglepetésre 2015-ben a rivális Arsenalhoz került. Az „ágyúsokkal” két angol Szuperkupát és egy FA-kupát sikerült nyernie eddig.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik