Arsenal: nincs megállás, újabb francia válogatott érkezhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.07. 11:03
null
Thomas Lemar (balra) lehet az Arsenal harmadik nyári szerzeménye (Fotó: AFP)
A francia L'Équipe úgy tudja, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal újabb ajánlatot tesz az AS Monacóban futballozó Thomas Lemarért.

 

Az elsősorban szélsőként bevethető, a Monaco egyik legkreatívabb játékosának számító futballista alapemberré nőtte ki magát klubjában, jó teljesítményének köszönhetően a francia válogatottban is bemutatkozhatott. A még mindig csak 21 éves Lemar iránt több csapat, például a Tottenham is érdeklődik, és bár a szerződése 2020 nyaráig szól, a L'Équipe szerint nem lenne ellenére az Arsenalhoz való igazolás.

A londoni piros-fehérek 34 millió eurót ajánlottak korábban Lemarért, a Monaco azonban rögtön elutasította a megkeresést, mivel Bernardo Silva (Manchester City) után egy másik kulcsembere, Tiemoué Bakayoko is szinte biztosan távozik a csapattól (ő a Chelsea-hez tart), így a klub vezetősége mindenképp megtartaná Lemart.

Az Arsenal ennek ellenére nem mond le a játékos megszerzéséről, és a L'Équipe szerint 45 millió euróra emeli az ajánlatát. A lap hozzáteszi, a francia bajnokcsapat valószínűleg ezt is elutasítja, kérdés, Arsene Wengerék mekkora összegig hajlandóak elmenni.

Mint korábban írtunk róla, amennyiben nem jön össze Lemar szerződtetése, az „ágyúsok” figyelme Rijad Mahrez felé fordulhat. Az algériai válogatott középpályás kulcsszerepet játszott abban, hogy a Leicester City megnyerte a Premier League 2015–2016-os kiírását, s annak ellenére, hogy a mögöttünk hagyott szezonban némileg visszaesett a teljesítménye, az elmúlt átigazolási időszakokban rendre szóba hozták az Arsenallal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik