Arsenal: Mourinho és Guardiola ellen 0 – ezt kell tudni Emeryről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.23. 15:08
null
Emery a második nem brit menedzsere az Arsenalnak Wenger után (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, szerda délelőtt az Arsenal bejelentette, hogy Unai Emery a labdarúgócsapat új menedzsere. A spanyol szakemberrel kapcsolatban összeszedtünk néhány érdekességet, ha esetleg valaki kevésbé ismerné az eddigi pályafutását. Ha ismeri, akkor se féljen görgetni, tudunk újat mutatni!

 

7 Az Arsenal Emery hetedik klubja edzőként. Pályafutását a Lorca Deportivánál kezdte, majd megfordult az Almeríánál, a Valenciánál, a Szpartak Moszkvánál, a Sevillánál és a Paris Saint-Germainnél is.

2 – Ő Arsene Wenger után az Arsenal második nem brit menedzsere, és a nyolcadik spanyol szakvezető, aki kispadot kap a Premier League-ben.

1 – A nemrég véget ért szezonban nyerte azelső bajnoki címét edzőként, a PSG-vel végzett utcahosszal a francia Ligue 1 élén (s egyébként az összes franciaországi kupát begyűjtötte az idényben).

10 A Sevillával és a PSG-vel összesen 10 trófeát nyert edzőként Emery, a francia csapattal két idény alatt hetet.

2.37 – Emery átlagban 2.37 pontot szerzett meccsenként a Ligue 1-ban a PSG-vel, a győzelmi rátája 73.7 százalék. Mindkettő klubrekord.



3 Sorozatban háromszor nyerte meg az Európa-ligát a Sevillával a 2013–2014-es és 2015–2016-os szezon között. Erre korábban sohasem volt példa.

15/0 – Egy olyan mutató, amelyben nyilvánvalóan javulnia kell Unai Emerynek: edzőként eddig 15-ször nézett farkasszemet Pep Guardiolával és José Mourinhóval, a mérlege pedig 5 döntetlen és 10 vereség a két manchesteri klub jelenlegi menedzserei ellen. A PL-ben lesz lehetősége javítani.



4–3–3 Ezt a hadrendet preferálta Emery a PSG-nél, a mérkőzések 89 százalékában így küldte pályára a csapatát. A Sevillánál a 4–2–3–1-es felállás volt a kedvence. De mi lesz az Arsenalnál?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik