Rúnarsson az Arsenal új kapusa (Fotó: arsenal.com)


Amint arról beszámoltunk, a londoni szurkolók körében finoman szólva sem aratott osztatlan sikert, amikor az angol és az izlandi sajtó megszellőztette a közelgő egyezséget Rúnarssonnal. A kapus a közösségi oldalán korábban többször „kritizálta” az Arsenal volt menedzserét, Arsene Wengert, amikor pedig ezek a posztok nyilvánosságra kerültek, elindult a lavina.

„Arsene Wenger egy idióta! B.zi francia! Arsene Wenger a világ leghülyébb embere! Ez a Wenger mekkora egy idióta!” – hogy csak néhányat idézzünk a Dijon korábbi játékosának bejegyzéseiből. A kapus védelmében jegyezzük meg, az említett posztok a képkivágások tanúsága szerint 2011-ből valóak, azaz szinte gyerekfejjel, alig 16 évesen sikerült elkövetnie őket.

A 20 millió euró körüli összegért az Aston Villához szerződő Emiliano Martínez utódját kereső menedzser, Mikel Arteta azonban a felháborodás ellenére is kitartott a játékos mellett, akit mindössze egymillió euróért vásároltak meg a franciáktól. 

A hivatalos bejelentés az egyezség hosszáról nem tesz említést, ám a Transfermarkt információi szerint 2024-ig szóló szerződést kötöttek a felek. Rúnarsson a 13-as mezben véd majd az Arsenalnál – már amikor lehetőséget kap a jelen állás szerint egyértelműen elé sorolt Bernd Leno mögött. 

A 25 esztendős Rúnarsson mellett a Brentfordban játszó David Raya megszerzéséről is tárgyalt az elmúlt napokban Mikel Arteta és a londoniak küldöttsége, kérdés, hogy ezzel a tervezett üzlettel mi lesz, miután megszerezték az izlandit.