Arsenal: Ez máig fáj – CR, Messi és Ibra is majdnem Wengeré lett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.04. 10:35
null
Ibra már mezt is kapott Wengertől, CR, Suárez és Kanté is közel járt a váltáshoz
Arsene Wenger pénteken bevallotta, tavaly nyáron szerette volna megszerezni N’Golo Kantét a bajnok Leicester Citytől, de a francia a Chelsea-t választotta. Nem először készült el az álomcsapat ama játékosokból, akiket Wenger majdnem az Arsenalhoz vitt, de a Sky Sports most nyilatkozatokkal is megtámogatta összeállítását. Tizenegy plusz négy név, tizenegy plusz négy magyarázat, essünk is neki!

 

KAPUS
Joe Hart
Wenger (2011):
– Emlékszem, amikor Hart még a Birmingham City kapusa volt, utánakérdeztem, hátha eladó, de azt mondták, a Manchester City kölcsönjátékosa. Tudtam, hogy egyszer első számú kapus lesz ott, megvan benne, ami egy nagy klubnál való szerepléshez kell.

VÉDŐK
Raphaël Varane
Wenger (2013):
– Örülök, hogy a világ egyik legjobb klubjában lett meghatározó ember. Ugyanakkor az Arsenal menedzsereként azon töprengek, miért nem nálunk játszik. Amikor a Lensnál volt, szerződtethettük volna.
Gerard Piqué
Wenger (2014):
– Kétezerháromban a Barcelona akadémiáján több játékost is kinéztünk. Piquét, Fabregast és Messit is akartuk, de csak Cesc szerződtetése sikerült.
Vincent Kompany
Jacques Lichtenstein, Kompany ügynöke (2014):
– Amikor Vincent az Anderlechtben volt, többször találkoztam a Real Madrid és a Barcelona képviselőivel, valamint az Arsenaltól magával Arsene Wengerrel. Ám jobbnak láttuk, ha nem egy topcsapathoz megy a kispadra, várva a lehetőséget, hanem olyan klubhoz, ahol azonnal játszhat. Ezért választottuk Hamburgot.

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Gareth Bale
Wenger (2013):
– Amikor 2006-ban Theo Walcottot szerződtettük a Southamptontól, Gareth Bale is ott volt, de nem akartunk még egy balhátvédet Ashley Cole és Gaël Clichy mellé. Belátom, hatalmas hiba volt, hiszen a középpályán is nagyszerű. A Tottenhamnél eleinte küszködött, de miután megtalálták a megfelelő posztját, kivirágzott.
Lionel Messi
Wenger (2014):
– Fabregasszal szemben Messi nem volt olyan lelkes 2003-ban. Nem feltétlenül volt baja az Arsenallal, inkább csak nagyon jó volt neki a Barcelonánál, nem akart váltani.
Paul Pogba
Wenger (2014):
– Érdekelt minket Pogba, amikor Manchesterben volt, és Ferguson nem számított rá, de nagyon gyorsan történtek az események, mire megpróbáltuk megszerezni, aláírt a Juventushoz.
N’Golo Kanté
Wenger (2017):
– Kétszer próbáltam szerződtetni Kantét, először Franciaországból, majd a Leicester Citytől. Nem tudunk mindent megmagyarázni az átigazolásokról. Látják, hová ment, és azt is, milyen nagy hatása van a játékának. Ahol tavaly a Leicester állt, ott van most a Chelsea, ez nem véletlen.

TÁMADÓK
Cristiano Ronaldo
Wenger (2014):
– A leginkább ezt bántam meg. Közel jártunk a szerződtetéséhez 2003-ban, még járt is nálunk, és tetszett, amit látott. Nemcsak az bosszant, hogy nem egyeztünk meg vele, hanem az is, hogy a Manchester Unitednak ez sikerült. Ez máig fáj.
Zlatan Ibrahimovic
Ibrahimovic (2012):
– Amikor fiatal voltam, találkoztunk, és Wenger adott nekem egy piros-fehér Arsenal-mezt, rajta egy kilencessel és a nevemmel. Gyorsan le is fényképeztettem magam vele, fantasztikus pillanat volt. Azt hittem, beszélünk arról, hogy az Arsenalhoz szerződöm, de ezt szóba sem hozta. Később sem állt elő ajánlattal, inkább azt akarta, hogy menjek el próbajátékra, hadd lássa, mit tudok. El sem hittem. Ki van zárva. Zlatan nem megy próbajátékra.
Luis Suárez
Wenger (2013):
– Mindig korrekt kapcsolatunk volt a Liverpoollal, és Suárezről is folyamatosan tárgyaltunk. Nem provokálni akartuk őket azzal, hogy egy fonttal ajánlottunk többet a kivásárlási áránál. Még ha ők így is fogták fel, más volt a szándék. Nem bánom, hogy így tettünk, de a részletekről nem az én könyvemben fognak olvasni. Talán valaki máséban.

ÉS MÉG 4-EN
Ronaldinho
Wenger (2007):
– Azelőtt megszerezhettük volna Ronaldinhót, hogy 2001-ben a PSG-hez ment. Sokkal korábban találkoztam a fivérével, aki az ügynöke, de a szigorú angliai szabályok miatt esélyünk sem volt rá, hogy munkavállalási engedélyt kapjon.
Didier Drogba
Wenger (2009):
– Amikor Drogba a Le Mans-ban játszott, figyeltük, és bár csak százezer font volt az ára, nem éreztük úgy, hogy készen áll. Persze, hogy nagy hiba volt.
Dimitri Payet
Wenger (2016):
– Mindig is nagy tehetség volt, de nagyon hullámzott a teljesítménye. Sokszor megnéztem, rendszeresen figyeltük.
Yaya Touré
Wenger (2014):
– Egyezségünk volt Touréval, nem azért ment 2003-ban Ukrajnába, mert nem akartuk szerződtetni. Voltak hibás döntéseim, de az, hogy ő nem jött ide, nem az én hibám.

A Sky Sports majdnem-Arsenal álomcsapata
A Sky Sports majdnem-Arsenal álomcsapata

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik