Arteta edzőként térhet vissza korábbi klubjához (Fotó: AFP)

 

Az Arsenal korábbi játékosa a klub új vezetési struktúrája miatt nem kapna teljhatalmat – mint ami a 22 év után távozó Wengernek volt –, így nem menedzserként, hanem vezetőedzőként számolnának vele. Mellette Ivan Gazidis vezérigazgató, a tavaly az FC Barcelonától érkezett Raul Sanllehi, valamint a Dortmundtól megszerzett Sven Mislintat felügyeli a klub irányítását.

A jelenleg a Manchester Citynél Pep Guardiola munkáját segítő Arteta a hírek szerint hozhatja saját szakmai stábját, amelyben játékos-edzőként szerepet kaphat a sérülései miatt régóta nem bevethető Santi Cazorla is.

Az Arsenal még a világbajnokság előtt be szeretné jelenteni Wenger utódját, aki – az esetleges játékoseladásokat nem számítva – körülbelül 50 millió fontos kerettel gazdálkodhat a nyári átigazolási időszakban.

Arteta játékosként öt évet töltött el az Arsenalnál, az utolsó két szezonjában ő volt az együttes csapatkapitánya. Pályafutása befejeztével, 2016-ban a londoniak edzői állást ajánlottak neki, ám az FC Barcelonában nevelkedő baszk középpályás inkább Pep Guardiola stábjához csatlakozott a Manchester Citynél.