Arsenal: „Be akartam dobni a törülközőt” – Cazorla csak 2019-ben térhet vissza

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.24. 07:45
null
Santi Cazorla többször is a padlóra került az elmúlt időszakban (Fotó: AFP)
Hihetetlen balszerencse sújtja az Arsenal spanyol válogatott középpályását, Santi Cazorlát. A 33 esztendős klasszis 2016 októbere óta nem játszott tétmeccset, ennek ellenére bízik a visszatérésben, amelyre elmondása szerint valószínűleg csak 2019-ben kerül sor.

 

Cazorla 2016 októberében szenvedett Achilles-ín-sérülést a bolgár Ludogorec elleni BL-csoportmérkőzésen, ám felépülése során rengeteg probléma akadt, így azóta tízszer (!) kellett kés alá feküdnie.

Mint azt a középpályás a Marcának korábban elárulta, az azelőtti legutóbbi, nyolcadik műtét után a sebe elfertőződött, az orvosok azt sem zárták ki, hogy amputálni kell a remek futballista lábát. Cazorla elmondta, Achilles-ina mintegy nyolc centiméterrel rövidebb lett, s a sarka elkezdett üszkösödni. A doktorok szerint Cazorla már azért is szerencsés, hogy egyáltalán tud még járni, a spanyol úgy vélekedett, szerencsés, ha még játszhat a jövőben.

„Rengeteg olyan pillanatom volt, amikor úgy éreztem, be akarom dobni a törülközőt. Többször is azt mondtam, hogy nem éri meg így folytatni, ennek ellenére újra megpróbálom. Ha minden jól megy, valószínűleg a következő esztendőben tudok futballozni a legmagasabb szinten” – mondta a 77-szeres spanyol válogatott játékos a TVE-nek.

„A legutóbbi, tizedik operációra hét héttel ezelőtt került sor. Sok minden elkerülhető lett volna, de ezzel már kár foglalkozni, az életben vannak sokkal rosszabb problémák is, habár emiatt még a pályafutásom is befejezhetem.”

Ami a Spanyolországba való visszatérését illeti, Cazorla nem zárkózik el semmitől.

„Soha nem csuktam be az ajtót az Oviedo előtt. Spanyolország rengeteget adott nekem, imádom a ligát, így a visszatérésem is egy opció” – mondta az Arsenal középpályása, majd hozzátette, gondolkodik az edzői pályán, bár az emberek nem hisznek neki, legalábbis az arcukon megjelenő mosoly alapján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik