Arsenal: a Blackburn nem Blackpool

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 15:52
null
Theo Walcott (jobbra) remekül játszott, újra fontos gólt szerzett (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) harmadik fordulójában az Arsenal a Blackburn Rovers vendégeként nyert minimális különbséggel. A találkozón a vendégek – akik megőrizték veretlenségüket a bajnokságban – kétszer szereztek vezetést, a házigazdák elsőre még ki tudtak egyenlíteni.

Az Arsenal játszott mezőnyfölényben a mérkőzés elején, mindez a 20. percben érett gólelőnnyé. Akkor Theo Walcott kapott príma kiugratást Arsavintól, majd előbbi a tőle szokott lendülettel betört a tizenhatoson belülre, és mértani pontossággal, valamint elemi erővel lőtte ki a jobb alsót. (0–1)

SZAVAZÁS

Az első négy PL-mérkőzésén összesen 17 gólt szerzett a Chelsea. Ön szerint ebben a szezonban is eléri a száz gólt Carlo Ancelotti csapata a bajnokságban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Hét perccel később hasonló helyzettel kecsegtető Arsenal-indítást fülelt Samba, amellyel váratlanul megindult előre. Hirtelen hat vendégjátékos elé került, majd kettőn átverekedte magát, mielőtt indította a bal oldalon El-Hadji Diofut. Utóbbi kihasználva testi erejét elment a bal oldalon, majd centerezését Mame Biram Diouf váltotta lesipuskásként gólra. (1–1)

A találat megfogta az addig nagy kedvvel játszó Arsenalt és felhozta a korábban inkább a védekezésre koncentráló házigazdákat, így a szünetig kiegyenlített erők komoly helyzet nélküli csatáját láthattuk.

A fordulás után nem sokkal, egészen pontosan az 52. percben ismét előnyhöz jutottak az „ágyúsok": Bacary Sagna jobb oldali beadását Cesc Fabregas küldte kapura tizenöt méterről, de a labda az ötösön ólálkodó Walcottról pattant le. Így lett jó azonban Andrej Arsavinnak, aki két berepülő védő és a vetődő Paul Robinson kapus között a hálóba talált. (1–2)

A gól után megint egy kicsit összekapta magát a házigazda, de erejéből csupán kiegyenlített mezőnyjátékra telt. Walcott lövése kevéssel zúgott el a kapu fölött a hajrá előtt – a 85. percben még szerzett egy lesgólt –, majd az utolsó percekben a vendégek tizenhatosára rendezkedett be a Blackburn, ám a második egyenlítő találat elmaradt.

A 91. percben Jack Wilshire lábában maradt a győzelem bebiztosítása és a vendégek harmadik találata: a kitámadó házigazdák ellen létszámfölényes támadást vezethetett az Arsenal – hárman vezették rá a labdát két védőre –, de a végig nagy kedvvel és önbizalommal játszó Walcott gólpasszt érő átadását a társ négy méterről, ajtó-ablak helyzetben elhibázta. Persze, azért kellett hozzá Robinson is, aki jól zárta a szöget. Ez volt a találkozó utolsó, említésre érdemes jelenete győztek a vendégek.

Az előző fordulóban a Blackpool elleni kiütéses sikerből (6–0) mesterhármasával a részét alaposan kivevő Walcott ezúttal is gólt szerzett és kiválóan játszott. Az Arsenal második győzelmét könyvelte el és megőrizte is veretlenségét. Nem úgy a másodszor vereséget szenvedő Blackburn, bár ők előző meccsüket is egy góllal (1–2) veszítették el, méghozzá a Birmingham vendégeként.

BLACKBURN–ARSENAL 1–2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik