Arsenal: a Bayern mellőzött védője lehet Arteta első igazolása

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.01.03. 14:32
null
Jérome Boateng az Arsenalban folytathatja (Fotó: AFP)
Jérome Boateng szerződtetésével orvosolhatja védőproblémáit az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 10. helyén álló Arsenal.

 

Mint beszámoltunk róla, a térdműtéten áteső Callum Chambers számára véget ért az idény az Arsenalnál, és szerencséje van, ha egyáltalán az őszi idény elejére felépül. A csapat élére kinevezett Mikel Artetán így még nagyobb a nyomás, hogy mihamarabb új védőt szerződtessen. A Sky Sports szerint a megoldás a Bayern München rutinos labdarúgója lehet.

Boateng csupán kilenc bajnokin, összesen pedig 15 tétmérkőzésen, 1050 percig lehetett pályán a 2019–2020-as idény eddig eltelt részében, tehát sem Niko Kovactól, sem a horvát edző távozását követően kinevezett Hans-Dieter Flicktől nem kapott valódi bizalmat.

A 31 éves labdarúgó piaci értékét már csak 15 millió euróra teszi a Transfermarkt szakportál (alig másfél éve még 40 millió fölé taksálták).

Boateng nyáron a Juventus kívánságlistáján szerepelt a hírek szerint, ám az üzletből nem lett semmi.

A 76-szoros német válogatott labdarúgó a védelem két szélén is bevethető, így szükség esetén a szintén maródi Sead Kolasinac, Kieran Tierney páros helyén is játszhat.

Boateng számára nem lenne ismeretlen az angol közeg: a 2010–2011-es idényben a Manchester City futballistája volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik