Arsenal: a Barcelona a Premier League-ben? Wenger reagált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.09. 17:49
Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét megkérdezték arról, szeretné-e, ha az esetleges katalán függetlenné válás során a La Ligából valóban kilépő Barcelona a Premier League-ben folytatná bajnoki szereplését. A francia tréner több okból is irreálisnak nevezte ezt a forgatókönyvet.

„A katalán klubok eldönthetik, hol szeretnének játszani: a spanyol bajnokságban vagy valamelyik szomszédos országéban. Ez lehet Olaszország, Franciaország vagy Anglia. Spanyolországban is vannak külföldi futball- és kosárlabdaklubok, például andorraiak. A Monaco is Franciaországban szerepel, a Premier League-ben pedig indulnak walesi csapatok. Nem hiszem, hogy az UEFA-nak bármi kifogása lenne az ellen, hogy egy klubot nem a hazája bajnokságában lát indulni”mondta nemrégiben Gerard Figueras, Katalónia sportminisztere.„A katalán klubok eldönthetik, hol szeretnének játszani: a spanyol bajnokságban vagy valamelyik szomszédos országéban. Ez lehet Olaszország, Franciaország vagy Anglia. Spanyolországban is vannak külföldi futball- és kosárlabdaklubok, például andorraiak. A Monaco is Franciaországban szerepel, a Premier League-ben pedig indulnak walesi csapatok. Nem hiszem, hogy az UEFA-nak bármi kifogása lenne az ellen, hogy egy klubot nem a hazája bajnokságában lát indulni”mondta nemrégiben Gerard Figueras, Katalónia sportminisztere.

Amikor arról kérdezték, hogy szeretné-e, hogy a Barcelona a PL-ben induljon a La Ligából történő kiválása esetén, Wenger azt felelte, hogy „nem, nem lenne normális, ha megzavarnánk a földrajzi egységet”, és úgy érzi, ez szembemenne a józan ésszel.

„Miért nem hívják meg az egyébként Nagy-Britanniában lévő Celticet vagy a Rangerst a Premier League-be? Annak több értelme lenne, mint meghívni a Barcelonát. Másodsorban pedig ha nem alakulnak jól a dolgok Katalónia és Spanyolország között, ez a lépés azt jelentené, hogy Anglia támogatásáról biztosítja Katalóniát, ami bizonyosan nem lenne szívesen látott a nemzetközi politikában” – vélekedett Arsene Wenger.

„Nem hiszem, hogy létezik reális forgatókönyv erre. Azt remélem, hogy ez a történet nem megy ennyire messze, és a Barcelona Spanyolországban folytathatja bajnoki szereplését” – tette hozzá az Arsenal menedzsere.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik