Szoboszlai az Arsenal célkeresztjében (Fotó: Twitter)

 

A szerdai cikk szerint a londoni klubnál régóta figyelemmel kísérik a 18 éves támadó középpályás fejlődését (erről már korábban mi is beszámoltunk). Szoboszlai iránt a Borussia Dortmund, a Lazio és a Juventus is élénken érdeklődik, az Arsenal pedig már idén nyáron szeretné kivásárolni ausztriai szerződéséből, de a klubja leghamarabb a téli szünetben válna meg tőle. A cikk alapján a Salzburg kilencmillió fontra (3.3 milliárd forintra) taksálja Szoboszlai értékét, így az Arsenalnak is valószínűleg legalább ennyit kell ajánlania érte.

A Football Insider a világ egyik legkeresettebb tizenéves futballistájának nevezi a székesfehérvári születésű és nevelésű Szoboszlait, aki az előző idényben bekerült az osztrák bajnok Salzburg felnőttcsapatába, és bemutatkozott a magyar felnőttválogatottban, amelyben eddig négyszer lépett pályára.

A mértékadó Transfermarkt szerint a becsült piaci értéke jelenleg 12 millió euró (3.9 milliárd forint). A The Sun információja szerint Unai Emery menedzser az eddiginél szűkebb költségvetéssel dolgozik idén nyáron, ami korlátozta a lehetőségeit, ez növeli Szoboszlai esélyeit.

A játékost a The Guardian 2017 októberében, a goal.com pedig idén márciusban a világ legtehetségesebb labdarúgói közé sorolta a korosztályában.