Angol Ligakupa: szenvedve jutott tovább a Chelsea és a Pool is

Vágólapra másolva!
2014.10.28. 22:42
null
Balotelli megtörte gólcsendjét, és csereként beállva betalált (Fotók: Action Images)
Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a Chelsea labdarúgócsapata 2–1-es győzelmet aratott a negyedosztályú Shrewsbury felett, míg a Liverpool a 95. percben szerzett góllal búcsúztatta el a Swansea-t.

Az Angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a negyedosztályú Shrewsburyn kellett túljutnia a Chelsea-nek. Az első félidő gól nélküli döntetlent hozott, a második játékrész elején azonban Didier Drogba góljával megszerezték a vezetést a „kékek” (az elefántcsontparti támadó elmúlt öt Ligakupa-meccséből négyszer betalált).

A Shrewsbury azonban nem adta fel, és a 77. percben Andrew Mangan révén egyenlített. A negyedik ligás csapat négy perccel később újra betalált – a saját kapujába. A Drogba elől menteni igyekvő Jermaine Grandison a saját kapujába fejelt. A hátralévő időben az eredmény már nem változott – ha nehezen is, de – továbbjutott a Chelsea.

A második ligás Bournemouth 2–1-re legyőzte a West Bromwich Albiont, így meglepetésre elbúcsúztatta élvonalbeli ellenfelét, és fennállása során először bejutott a Ligakupa negyeddöntőjébe. A két harmadosztályú csapat összecsapásán a Sheffield United 93. percben szerzett góllal ejtette ki a korábban a Manchester Uniteden túljutó MK Donst.

Király Gábor (zöldben) végigvédte a Derby elleni mérkőzést, de nem sikerült jól számára a találkozó
Király Gábor (zöldben) végigvédte a Derby elleni mérkőzést, de nem sikerült jól számára a találkozó

Hétgólos mérkőzést hozott a Fulham–Derby County találkozó, amelyen Király Gábor a kezdőcsapatban kapott lehetőséget. A hazaiak 45 perc alatt már kettővel vezettek, a szünet előtt azonban szépítettek a vendégek. A második játékrészben hengerelt a Derby, a magyar kapusnak négy alkalommal is hálójából kellett kivenni a labdát, 5–2-es vereséget szenvedett a londoni csapat.

A Liverpool a 66. percben hátrányba került a Swansea ellen, majd húsz percen keresztül vezetett a walesi együttes. A mérkőzést a kispadon kezdő, de csereként beálló Mario Balotelli a 86. percben egyenlített. Az olasz támadó megtörte gólcsendjét, de ezzel együtt is 12. mérkőzésén csupán másodszor talált be.

A 92. percben Federico Fernándezt kiállította a vendégektől a játékvezető, a slusszpoén azonban ezek után érkezett: Dejan Lovren a 95. percben szerzett góljával továbbjuttatta a „vörösöket”. A Liverpool 2006 októbere óta először győzött le hazai pályán első osztályú ellenfelet a Ligakupában.

ANGOL LIGAKUPA
NYOLCADDÖNTŐ

AFC Bournemouth (II.)–West Brom 2–1 (O'Kane 49., Wilson 86., ill. Elphick 85. – öngól)
Shrewsbury (IV.)–Chelsea 1–2 (Mangan 77., ill. Drogba 48., Grandison 81. – öngól)
MK Dons (III.)–Sheffield United (III.) 1–2 (Afobe 67. – 11-esből, ill. Higdon 86., 93.)
Fulham (II.)–Derby County (II.) 2–5 (Dembélé 27., 45., ill. Martin 45+2., Russell 47., Dawkins 54., 65., Hendrick 62.)
Liverpool–Swansea City 2–1 (Balotelli 86., Lovren 95., ill. Emnes 66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik