Angol Ligakupa: pazar Hazard-gól, a Chelsea kiejtette a Liverpoolt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 22:43
null
Eden Hazard szenzációs gólja a Chelsea továbbjutását jelentette (Fotó: AFP)
A Liverpool hiába szerzett vezetést az angol labdarúgó Ligakupában, a Chelsea 2–1-re fordított az Anfielden, így bejutott a legjobb 16 csapat közé. Az Arsenal a másodosztályú Brentford ellen nyert 3–1-re, míg a West Ham United nyolcat vágott a negyedosztályú Macclesfield Townnak. A Tottenham fordulatos mérkőzésen, tizenegyespárbajban ment tovább a Watford ellen.

A Liverpool–Chelsea meccs elején Álvaro Morata többször is veszélyeztetett, ám a jelenlegi szezonban tétmérkőzésen először szerepet kapó Simon Mignolet eszén nem tudott túljárni. A másik kapu előtt Sadio Mané járt a legközelebb a gólhoz, ám előbb a távoli lövését, majd a közeli fejesét védte Willy Caballero.

Az 56. percben Maurizio Sarri pályára küldte Eden Hazard-t, ám két perccel később a Liverpool szerzett vezetést: Naby Keita lövését védte Caballero, a kipattanót azonban Daniel Sturridge akrobatikus mozdulattal a kapuba küldte.

Sturridge gólja

A folytatásban a Chelsea ritkábban jutott el ellenfele kapujáig, így kissé váratlan volt, hogy a 79. percben egyenlített. Egy szabadrúgás utáni fejest Mignolet hárított, ám a hazai védők nem tudtak felszabadítani, Emerson Palmieri pedig közelről a hálóba küldte a labdát – a játékvezető rövid videobírós segítség után megadta a gólt, döntése azonban megkérdőjelezhető a visszajátszások alapján.

Emerson Palmieri gólja

Öt perccel később Eden Hazard mutatta meg, miért is küldte be az edzője: egy remek szóló után óriási gólt lőtt a Liverpool kapujába, ezzel a Chelsea 2–1-re nyert, és bejutott a legjobb 16 közé.

A Liverpoolnak egyébként nem kell sokat aludnia, hogy visszavághasson, hiszen szombaton a Chelsea vendége lesz a bajnokságban.

Hazard gólja

Az Arsenal megerőltetés nélkül győzött 3–1-re a Brentford ellen. Az „ágyúsoknál” Danny Welbeck duplázott, majd a ráadásban Alexandre Lacazette is beköszönt. A West Ham United nyolcat vágott a negyedosztályú Macclesfield Townnak. A Nottingham Forest az 50. percben már 3–0-ra vezetett, a végén mégis izgulnia kellett a Stoke City ellen – igaz, a mérkőzést 3–2-re így is megnyerte.

A Tottenham sokáig vesztésre állt a Watford ellen, ám Dele Alli duplájával a hajrában fordított. Erre a 89. percben még volt egy válasza az akkor már emberhátrányban futballozó Watfordnak, a tizenegyespárbajban azonban a Spurs bizonyult jobbnak.

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Liverpool–Chelsea 1–2
Arsenal–Brentford (II.) 3–1
Nottingham Forest (II.)–Stoke City (II.) 3–2
West Ham United–Macclesfield Town (IV.) 8–0
Tottenham Hotspur–Watford 2–2 – 11-esekkel: 4–2

KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Blackpool (III.)–Queens Park Rangers (II.) 2–0
Bournemouth–Blackburn (II.) 3–2
Burton (III.)–Burnley 2–1
Millwall (II.)–Fulham 1–3
Oxford United (III.)–Manchester City 0–3
Preston North End (II.)–Middlesbrough (II.) 2–2 – 11-esekkel: 3–4
Wolverhampton–Leicester City 0–0 – 11-esekkel: 1–3
Wycombe (III.)–Norwich City (II.) 3–4
Manchester United–Derby County (II.) 2–2 – 11-esekkel: 7–8
West Bromwich Albion (II.)–Crystal Palace 0–3

KÉSŐBB JÁTSSZÁK
Október 2., kedd
Everton–Southampton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik