Angol Ligakupa: nem lesz liverpooli finálé, döntőben a Man. City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.27. 22:52
null
Agüerót csak nézik az Everton védői, jön a sorsdöntő gól (Fotó: Action Images)
A Liverpool és a Manchester City vívja február 28-án 16.30-kor a Wembleyben az angol labdarúgó Ligakupa 2016-os döntőjét, miután a City 3–1-re legyőzte hazai pályán az Evertont, így 4–3-as összesítéssel továbbjutott az elődöntőből.

Az első mérkőzésen 2–1-es előnyt szerző Everton a 18. percig jobbára csak védekezett, amikor viszont támadásba ment át, azt megbánták a hazaiak: egy kontra végén Ross Barkley küldött precíz lövést a City kapujába. A manchesteriek csak hat percig voltak hátrányban, igaz, az egyenlítő gólhoz mázli is kellett: Fernandinho lövése Leighton Baines-en megpattanva jutott a hálóba.

Az Everton a második félidő elején Gérard Deulofeu révén kihagyott egy ziccert, és meg is bánta később. A City egyre fokozta a nyomást, a 70. percben pedig Kevin De Bruyne küldte a kapuba Raheem Sterling beadását, más kérdés, hogy a labda teljes terjedelmével elhagyta a játékteret a passz előtt – a játékvezető megadta, hiába reklamáltak a vendégek.

A 77. percben aztán jött a fontos gólok egyik nagy mestere, Sergio Agüero, aki John Stonest megelőzve fejelte be a harmadik és döntőt jelentő hazai találatot – a City összesítésben mínusz kettőre is állt már, ám ki tudta harcolni így is a továbbjutást. Az árnyoldal: a ráadás első percében De Bruyne egy összecsapás után nagyon rosszul esett, kifordult a térde, és a szörnyű kínokat átélő belga játékost hordágyon kellett levinni – ez a veszteség egész biztosan nem hiányzott a Citynek.

Elképzelhető, hogy De Bruyne szezonja itt ért véget (Fotó: Action Images)
Elképzelhető, hogy De Bruyne szezonja itt ért véget (Fotó: Action Images)

Összefoglaló

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Manchester City–Everton 3–1
(Fernandinho 24., De Bruyne 70., Agüero 77., ill. Barkley 18.)
Továbbjutott: a Man. City
, 4–3-as összesítéssel
A DÖNTŐBEN
Február 28., 16.30

Liverpool–Manchester City

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik