Dráma a 93. percben, az Aston Villa megy a Ligakupa-döntőbe

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 20:35
null
Trezeguet a döntőbe lőtte az Aston Villát (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjének visszavágóján az Aston Villa hazai pályán 2–1-re legyőzte Leicester Cityt, így 3–2-es összesítéssel bejutott a fináléba, amelyben a Manchester City–Manchester United párharc győztesével találkozik március 1-jén a Wembley Stadionban.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ASTON VILLA–LEICESTER CITY 2–1 (1–0)

Birmingham, Villa Park. Vezette: Mike Dean
Aston Villa: Nyland – Konsa, Mings, Hause, Guilbert (el-Mohamadi, 84.) – Douglas Luiz, Nakamba, Targett, El Ghazi (Trézéguet, 77.) – Samatta (K. Davis, 67.), Grealish. Menedzser: Dean Smith
Leicester City: Schmeichel – Ricardo Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell – Tielemans, Ndidi, Maddison, Barnes (Gray, 86.) – Iheanacho, A. Pérez (Vardy, 56.). Menedzser: Brendan Rodgers
Gólszerző: Targett (12.), Trézéguet (93.), ill. Iheanacho (72.)

Továbbjutott: az Aston Villa, 3–2-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Három héttel ezelőtt, a párharc első felvonásán Frédéric Guilbert találatával szerzett vezetést az Aston Villa, majd Kelechi Iheanacho góljának köszönhetően 1–1-re mentette a mérkőzést a Leicester. A visszavágót Brendan Rodgers csapata kezdte jobban, ám a Villa kapusa, Örjan Nyland egymás után mutatta be a védéseket: az első tíz percben Iheanachón egyszer, James Maddisonon kétszer is kifogott a norvég kapuvédő.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kihagyott helyzetek azonnal megbosszulták magukat: a 12. percben egy labdaszerzés után indult az Aston Villa kontrája, a tizenhatoson belül Jack Grealish jól tartotta, majd lekészítette a labdát az üresen érkező Matt Targetnek, aki futtából kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0

A gól után is a vendégek játszottak a fölényben, Nylandnak azonban az első félidőben már csak egy védést kellett bemutatni, igaz, Youri Tielemans lövése után bravúrra volt szüksége, hogy a lécre nyomja a labdát. A fordulás után nem változott sokat a játék képe, így Rodgers az 56. percben pályára küldte a sérülése után visszatérő, a menedzser elmondása szerint 80 százalékos állapotban lévő Jamie Vardyt. A vendégek játékában ez sem hozott változást, sőt, a házigazda előtt több gólszerzési lehetőség is adódott.

Ennek ellenére mégis összejött az egyenlítés a Leicesternek, a 72. percben Harvey Barnes tört be a tizenhatoson belülre, s beadása után a hosszú oldalon üresen érkező Iheanacho a léc alá lőtte a labdát. 1–1

A hajrában Jonny Evans döntőbe fejelhette volna a Leicestert, majd amikor már mindenki a tizenegyespárbajra készült, a házigazda két egyiptomi cserejátékosa eldöntötte a továbbjutást: a 93. percben Ahmed el-Mohamadi felívelése után a hosszú oldalon üresen érkező Trézéguet az öt és feles vonaláról a kapu bal oldalába passzolta a labdát (2–1), így az Aston Villa nyert, és 3–2-es összesítéssel bejutott fináléba, amelyben a Manchester City–Manchester United párharc győztesével találkozik március 1-jén a Wembley Stadionban.

A lefújást követően a pályán ünnepeltek az Aston Villa-szurkolók:

Sky Sports Football on Twitter

Villa Park has not seen many nights like this in recent years... Aston Villa beat Leicester to make it to the Carabao Cup final at Wembley More: https://t.co/pkHphqieZN https://t.co/8vCgWh8Z9T



PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

97. perc: Véget ért a mérkőzés, az Aston Villa 2–1-re legyőzte Leicester Cityt, így 3–2-es összesítéssel bejutott a fináléba, amelyben a Manchester City–Manchester United párharc győztesével találkozik március 1-jén a Wembley Stadionban.

97. perc: Még kap egy szabadrúgást a Leicester, Maddison azonban a sorfalba lövi a labdát.

95. perc: Egy bal oldali szöglet után Schmeichel majdnem fejelt, majd Pereira lőtte a kapu fölé a labdát.

93. perc: GÓÓÓL! MEGINT VEZETÉST SZERZETT AZ ASTON VILLA! El-Mohamadi felívelése után a hosszú oldalon üresen érkező Trézéguet ballal, az öt és feles vonaláról a kapu bal oldalába passzolta a labdát. 2–1

90.perc: Négy perc a ráadás.

89. perc: Majdnem! Maddison bal oldali szöglete után Evans két ember között kevéssel fejelte a bal alsó sarok mellé a labdát.

86. perc: Rodgers is változtatott, Barnes helyén Demarai Gray folytatja.

84. perc: Újabb hazai csere, Ahmed el-Mohamadi állt be Guilbert helyére.

83. perc: Trézéguet került rögtön helyzetbe, kissé balról eleresztett lövése után azonban Schmeichel könnyedén védett.

80. perc: A vendégek az Aston Villa tizenhatoson belül passzolgattak, végül Maddison lőtte a kapu fölé a labdát.

77. perc: Cseréltek a hazaiak, El Ghazit Trézéguet váltotta.

7

6. perc: Caglar Söyüncü talpalta le Grealisht, ezért is járt a sárga lap.

Összesítésben 2–2, ha így marad, a tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.

72. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A LEICESTER! Barnes tört be a tizenhatoson belülre, majd a beadása után a hosszú oldalon üresen, a mélységből érkező Kelechi Iheanacho három méterről, ballal a léc alá lőtte a labdát. 1–1

70. perc: Vardyt állították meg lesen.

69. perc: Iheanacho visszakészítette a labdát Maddisonnak, aki futtából a kapu fölé lőtt.

69. perc: Egy jobb oldali Aston Villa-szöglet után Konsa fejelte a hosszú oldalon a kapu fölé a labdát.

67. perc: Cseréltek a hazaiak, Samatta helyére Keinan Davis érkezett.

64. perc: Ez hogy maradt ki?! Grealish remek jobb oldali beadása után Samatta a kaputól két lépésre nem találta el a labdát, majd El Ghazi is lemaradt róla.

63. perc: Egy kis passzolgatás végén Schmeichel adta el a labdát, majd egy bal oldali Grealish beadás után Evans mentett nagyot, szögletre fejelte a labdát.

61. perc: Targett és Grealish játszott össze, majd utóbbi lőtte a kapu fölé a mlabdát.

61. perc: Iheanacho vette át kézzel a labdát.

60. perc: Douglas Luiz is besárgult, egy szabálytalanság után elrúgta a labdát.

57. perc: Ezri Konsa szeretett volna egy bedobást, s miután nem kapta meg, dühében eldobta a labdát – sárga lapot kapott érte. Ráadásul az első mérkőzésen is kapott már egyet, így ha a csapata bejut, ő biztosan nem léphet pályára a Wembley Stadionban.

56. perc: Érkezik Jamie Vardy, Ayoze Pérezt váltotta. Az angol csatár sérülés után tér vissza, Rodgers elmondása szerint 80 százalékos állapotban van.

55. perc: Söyüncü és Grealish szólalkozik össze egy párharc után, majd jön egy kis kakaskodás is, Dean azonban gyorsan lehűti a kedélyeket.

55. perc: Ezúttal Targett próbálkozott ballal, de a kaput ő sem találta el.

54. perc: Targett lapos passza után Grealish állítgatta a labdát, majd a jobb alsó sarok mellé lőtte.

48. perc: Egy bal oldali szöglet után nem alakult ki helyzet az Aston Villa kapuja előtt.

Csere egyik oldalon sem történt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezet, így 2–1-es összesítéssel továbbjutásra áll az Aston Villa.

45. perc: Egy perc a ráadás.

43. perc: Grealish beadása után Söyüncü rúgta el a labdát.

Az elmúlt percekben szinte csak a vendégek birtokolták a labdát, helyzetig azonban nem jutottak.

37. perc: Targett bal oldali lapos beadása után a debütáló Samatta nem találta el a labdát.

36. perc: Pérez maradt a földön, a hazaiak kirúgják a labdát. Egyszerűen a kezdőkörben belefutott az ellenfele könyökébe.

35. perc: Maddison lövése után egy hazai védőről szögletre pattant a labda, a vendégek szerint a kezéről. Jön egy kis videózás, de hiába ért Nakamba kezéhez a labda, nem kapott büntetőt a Leicester.

34. perc: VÉDÉS ÉS KAPUFA! Tielemans távoli lövése után Nyland egy óriási vetődés után a lécre nyomta a labdát.

29. perc: Maddison a kezdőkör közelében fordult le az emberéről, majd távolról lőtt, de nem találta el a kaput.

26. perc: Guilbert-et állították meg lesen.

21. perc: A bal oldali Leicester-szöglet veszélytelen volt, de a rövid felszabadítás után Ricardo Pereira próbálkozhatott, ő azonban a bal alsó sarok mellé küldte a labdát.

20. perc: Egy jobb oldali beadás után Targett készítette le a labdát Grealishnek, akinek a lövését Ndidi blokkolta.

15. perc: El Ghazi 25 méterről eleresztett szabadrúgása után nem sokkal ment el a labda a keresztléc fölött.

12. perc: GÓÓÓL! VEZETÉST SZERZETT AZ ASTON VILLA! Egy labdaszerzés után indult a hazaiak kontrája, a tizenhatoson belül Grealish jól tartotta a labdát, majd lekészítette az üresen érkező Matt Targetnek, aki futtából, éles szögből, hét méterről, ballal kilőtte a bal alsó sarkot. 1–0

9. perc: Ezt is kivédte Nyland!Maddison ezúttal távolabbról, nagyjából 20 méterről próbálkozott, a bal alsóba tartó labda egyet pattant is, de a norvég kapust ezt is szögletre tudta ütni.

7. perc: Újabb lehetőség! Ricardo Pereira jobb oldali beadása után Iheanacho lövését blokkolták, majd Maddison próbálkozott, lövése után a labda azonban kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot.

5. perc: Védés! Egy Leicester-kontra végén Iheanacho passzolt Maddisonhoz, aki a bal alsót vette célba, Nyland viszont odaért, és szögletre tudta nyomni a labdát.

4. perc: Grealish kiugratása után Targett bal oldali beadásába kapott bele Schmeichel.

3. perc: Mings mellett Iheanacho verekedte ki magának a helyzetet, majd éles szögből, kissé balról lőtt, Nyland azonban jól zárta a szöget.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indították útjára a labdát.

Az elődöntőben az idegenben szerzett gólok nem számítanak. Ha döntetlennel zárul az összecsapás, akkor nem lesz kétszer 15 perc hosszabbítás, hanem rögtön a tizenegyesek jönnek.

A döntőt 2020. március 1-jén a Wembley Stadionban rendezik meg.

A másik elődöntő első mérkőzésén a Manchester City idegenben 3–1-re nyert a Manchester United otthonában. A párharc visszavágóját szerda este 20.45 órától rendezik meg.

Három hete, a párharc első felvonásán Frédéric Guilbert találatával szerzett vezetést az Aston Villa, majd Kelechi Iheanacho góljának köszönhetően 1–1-re mentette a mérkőzést a Leicester. Részletek itt!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik az Aston Villa–Leicester City mérkőzés: az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a fináléba jutás a tét. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik