Angol Ligakupa: a Liverpoolnak máris itt a vége – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 22:46
null
Okazaki Sindzsi az első hazai gólt lövi (Fotó: AFP)
A Liverpool rögtön az első akadályban elbukott az angol labdarúgó Ligakupában: a legutóbb az elődöntőig jutó Klopp-csapat kedd este 2–0-ra kikapott a Leicester City vendégeként, így nem jutott be a legjobb 16 közé.

Az első félidőben a Liverpool futballozott veszélyesebben, de két gólszerzési lehetősége egyikét sem tudta kihasználni, és a labdabirtoklási fölény a fordulás után sem ért semmit a feljavuló ellenféllel szemben.

A 65. percben született az első hazai gól: a „vörösök” átmenetileg felszabadítottak egy szögletet követően, de utána csak asszisztáltak, amint a leicesteriek egészen gólhelyzetig manőverezik a labdát, és a nem sokkal korábban becserélt Okazaki Sindzsi egy megpattanó lövéssel be is talált (1–0).

A pontot az i-re Iszlam Szlimani tette fel: egy bedobást követő gyors jobb oldali akció végén a visszakapott labdát a tizenhatos előteréből ballal védhetetlenül bombázta a hosszú felső sarokba (2–0).

A Liverpool számára a 2010–2011-es óta a mostani az első olyan Ligakupa-kiírás, amelyik az első fellépéssel véget ér (akkor a Northampton Town búcsúztatta).

Nem a Pool az egyetlen Premier League-csapat, amelyik kedd este elköszönt a Ligakupától: hasonlóképp járt két újonc, a Huddersfield és a Brighton, továbbá Burnley és a Stoke City.

Utóbbit a második vonalbeli Bristol City ejtette ki, amely története során most először tessékelt ki egymás után két élvonalbeli klubot a Ligakupából (augusztusi áldozata a Watford volt).

Az élvonalban egyelőre szépen szereplő Burnley a rendes játékidőben kétszer jött vissza vert helyzetből – másodjára Robbie Brady a rendes játékidő 96. percében (!) válaszolta meg Pablo Hernández 94. percbeli (!) büntetőjét –, de a hosszabbítást követő, ABBA-rendszer szerint megvívott tizenegyespárbajban alulmaradt vendégével, a Leeds Uniteddel szemben.

Az élvonal csapatai közül 13 már az előző körben csatlakozott a mezőnyhöz (az említett Watford mellett a Newcastle és a Southampton rögtön búcsúzott), ezen a héten az európai kupaindulókon van a sor.

ANGOL LIGAKUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Leicester City
–Liverpool 2–0
Bristol City (II.)–Stoke City 2–0
Tottenham Hotspur–Barnsley (II.) 1–0
Crystal Palace–Huddersfield Town 1–0
West Ham United–Bolton Wanderers (II.) 3–0
Reading (II.)–Swansea City 0–2
Burnley–Leeds United (II.) 2–2 – tizenegyesekkel 3–5
AFC Bournemouth
–Brighton & Hove Albion 1–0 – hosszabbítás után
Wolverhampton Wanderers (II.)–Bristol Rovers (III.) 1–0 – hosszabbítás után
Brentford (II.)–Norwich City (II.) 1–3
Aston Villa (II.)–Middlesbrough (II.) 0–2

Szerda
20.45: Arsenal–Doncaster Rovers (III.)
20.45:
Chelsea–Nottingham Forest (II.)
20.45:
Everton–Sunderland (II.)
21.00:
West Bromwich Albion–Manchester City (I.)
21.00:
Manchester United–Burton Albion (Tv: Digi Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik