Anglia: vizsgálat indul Klopp ellen londoni kifakadása miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.13. 19:30
null
Jürgen Klopp a lefújás után is jelezte elégedetlenségét a játékvezetői csapattal (Fotó: AFP)
Az angol szövetség (FA) bejelentette, vizsgálatot indít Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere ellen, amiért az a szabályokkal ellentétben megkérdőjelezte a játékvezető elfogulatlanságát a West Ham United ellen február 4-én lejátszott és 1–1-es döntetlennel zárult összecsapáson. 

Mint arról korábban beszámoltunk,Klopp a mérkőzést követően elismerte, csapata leshelyzet után szerzett vezetést Londonban Sadio Mané találatával,ezt követően viszont arról beszélt, a bírónak tudnia kellett, hogy hibázott, ez vezetett szerinte ahhoz, hogy a második félidőben többször is csapata kárára tévedett – azaz véleménye szerint szándékosan kompenzált.

„Les volt. Ezt legkésőbb a szünetben a játékvezető is megtudta. Emberileg érthető, hogy ha hibázik valaki, nem akarja még tovább nyitni az ollót a két csapat között, de akkor sem lehet szó nélkül hagyni. A második félidőben rengeteg 50:50, hovatovább 60:40-es szituáció volt, amiből újra meg újra a West Ham kapott szabadrúgást. Így kompenzáltak..."– füstölgött a lefújás után a Liverpool menedzsere, aki szerint a játékvezető ténykedése is hozzájárult ahhoz, hogy nem tudták megszerezni a győztes találatot a WHU ellen.

A BBC azt írja, Kloppnak hétfő este hat óráig kell reagálnia az FA idézésére, a lehetséges szankciókról azonban egyelőre nem lehet konkrétumot tudni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik