Anglia: szörnyű fejsérülése miatt 26 évesen visszavonul a volt válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.13. 13:22
null
Ryan Mason december 31-én ezt a fotót posztolta a közösségi médiában, hozzátéve: „Nehéz szavakba önteni mindazt, amin az elmúlt évben átmentem”.
Bejelentette visszavonulását Ryan Mason, a Hull City labdarúgója, aki egy évvel ezelőtt egy élvonalbeli bajnokin koponyatörést szenvedett. A 26 éves játékos orvosi tanácsra hozta meg döntését.

Az egyszeres angol válogatott Ryan Mason tavaly januárban a Stamford Bridge-en, a Chelsea elleni bajnokin (0–2) fejelt össze Gary Cahill-lel – pontosabban a londoniak kapura fejelni szándékozó játékosa trafálta őt telibe.

Masont hosszasan ápolták a játéktéren, utána kórházba szállították, megoperálták, majd miután több mint egy hét után hazatérhetett, arról beszélt: örül, hogy egyáltalán élve megúszta a történteket.

Bár májusban újra edzésbe állt, a kedden kiadott klubközlemény szerint több világhírű idegsebész és specialista egyöntetűen azt tanácsolta neki: ne folytassa profi sportolói karrierjét.

Mason a Tottenham Hotspurben kezdte a pályafutását, a londoni klub több csapatnak is kölcsönadta az évek során, mígnem 2016-ban a Hull Citybe igazolt; a „tigrisek" klubrekordot érő összeget, mintegy 13 millió fontot fizettek érte.

A tavaly még élvonalbeli Hull City jelenleg a bennmaradásért harcol a másodosztályban (Championship).

EMLÉKEZTETŐÜL A TAVALYI SÉRÜLÉS FELVÉTELE – ERŐS IDEGZETŰEKNEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik