Anglia: szolidaritás – több száz játékvezető kockáztatott eltiltást

Vágólapra másolva!
2018.11.19. 09:50
Több száz angol játékvezető kockáztatta meg az eltiltást, hogy támogassa a nem mindennapi okért elmeszelt társukat.

Korábban írtunk róla, hogy David McNamarát amiatt tiltotta el 21 napra az angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert a térfélválasztást nem a hagyományos, pénzfeldobással történő módon, hanem a kő-papír-olló elnevezésű játékkal döntötte el. Korábban írtunk róla, hogy David McNamarát amiatt tiltotta el 21 napra az angol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága, mert a térfélválasztást nem a hagyományos, pénzfeldobással történő módon, hanem a kő-papír-olló elnevezésű játékkal döntötte el.

A kollégáknak több sem kellett, az előző hétvégén több száz játékvezető választotta ezt a megoldást, hogy így mutassa ki támogatását az eltiltott McNamara felé.

„Sokunknak eszébe jutott David, szolidaritást akartunk vállalni – mondta Ryan Hampson a BBC Sportnak. – Az én meccsemen nem is kellett mondanom semmit, a játékosok jöttek oda, hogy hallottak a történtekről, és ők szerették volna a kő-papír-ollót a pénzfeldobás helyett.”

„A játékvezetőknek be kellene tartatniuk a szabályokat, nem pedig megszegni azokat. Szakszerűtlen volt a részükről, ami rossz színben tűnteti fel a játékot. Az egy dolog, ha valaki elfelejt érmét vinni, de ezzel az akcióval túl messzire mentek” – reagált az amatőr bajnokságok szövetségének egyik szóvivője.

A labdarúgás szabályai szerint a térfélválasztást, illetve a kezdés jogát kizárólag pénzfeldobással lehet eldönteni (a győztes határoz arról, hogy az első félidőben melyik kapura támadjon, és az ellenfél kezdi a meccset).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik