Anglia: Rooney az USA ellen búcsúzik a válogatottól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.04. 16:34
null
Wayne Rooney legutóbb 2016-ban léphetett pályára az angol válogatott színeiben (Fotó: AFP)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) a hivatalos oldalán jelentette be, hogy a D. C. Unitedben futballozó Wayne Rooney is csatlakozik a válogatott keretéhez az Egyesült Államok elleni felkészülési találkozó erejéig. A rekorder támadónak ez lesz az utolsó mérkőzésre a nemzeti csapatban.

 

Rooneynak az Egyesült Államok elleni lesz a 120. meccse az angol válogatottban, ezzel ő a második a címeres mezben 125-ször szereplő Peter Shilton mögött az ország örökranglistáján. A 33 éves játékos 53 gólt szerzett a nemzeti csapat színeiben, ami a legtöbb az együttes történelmében. A D. C. United támadója 2017 augusztusában mondta le a válogatottságot.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét pályára léphetek a Wembleyben. Szeretnék köszönetet mondani a szövetségnek, valamint Gareth Southgate szövetségi kapitánynak a lehetőségért. A válogatottban játszani karrierem legnagyobb elismerése, és a 120. mérkőzésem nagyon különleges lesz számomra. Ráadásul pont az USA ellen lesz a meccs, így remélem, mindkét szurkolótábor élvezni fogja a találkozót” – mondta Rooney a szövetség honlapjának.

A mérkőzést Londonban, a Wembleyben rendezik meg november 15-én 21 órától. Az összecsapás bevételét Rooney alapítványának adományozzák, amely hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekek segítésével foglalkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik