Anglia: nem kapott levegőt a női játékos, félbeszakadt a meccs

Vágólapra másolva!
2019.01.14. 22:49
A 11. percben félbeszakadt a Manchester United és a Charlton Athletic női labdarúgócsapatának mérkőzése a Charlton szélsője, Charlotte Kerr súlyos sérülése miatt. A találkozó egy óráig állt, az orvosok kifogytak az oxigénből, miközben a szerencsétlenül járó hölgy légzési nehézségekkel küzdött. Végül kórházba szállították, a játékvezető pedig úgy döntött, hogy nem folytatják a meccset.

Kerr az MU vezető gólját eredményező akció közben egy ütközés után maradt a földön. A hölgyet a mellkasán érte az ütés, olyannyira, hogy a légzés is nehézséget okozott neki, így a Manchester United orvosi stábjának tagjai oxigénnel segítettek rajta.a légzés is nehézséget okozott neki, így a Manchester United orvosi stábjának tagjai oxigénnel segítettek rajta.

Természetesen azonnal értesítették a mentőket, ám 35 perc után elfogyott az MU segítőinek oxigéntartaléka, a Charltonnak nem volt ilyen felszerelése, a mentőautó pedig még mindig nem volt sehol – a többi játékos eközben már az öltözőben várakozott.

Végül egy helyi kórházba szállították Kerrt, aki a Charlton hivatalos közleménye szerint jobban van, és már haza is mehetett. A bordája és a szegycsontja sérült meg, arról, hogy mennyit kell kihagynia, egyelőre nincs információ.

Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) azóta jelezte, már mindkét klubbal tárgyal az eset és a meccseken használatos egészségügyi felszerelések kapcsán.

Manchester United Women Fans on Twitter

We all wish Charlotte Kerr a speedy recovery I think today shows the @FA needs to bring in better safety procedures in the women's game. It's not good enough.




Sarah Rogers on Twitter

Appalled by comments over the injury to Charlotte Kerr from @CAFCWomen during the United game. The ambulance took 30 mins to arrive, play was stopped for an hour. (Rules stipulate ambulance must be in attendance at men's games). Wishing her a speedy recovery.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik