Anglia: megváltónak hitték, hat nap után lelépett az edző

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 12:39
null
Gavin Skelton két meccset bírt ki a hetedosztályú csapat élén
Egy Gavin Skelton nevű edző alaposan csőbe húzta az angol hetedosztályú Workington futballcsapatának vezérkarát. Az észak-angliai város klubja január elsején alkalmazta a szakembert, de a kaland mindössze hat napig tartott.

Az északnyugat-angliai Workington régebben szebb napokat látott, a harmadosztályban is szerepelt csapata ma már a hetedik vonal egyik állandó tagja, de ebben a szezonban az északi körzet 22 csapatos ligájának 21. helyén szerénykedik.

A klub vezetői szorult helyzetükben megkeresték Skeltont, aki játékosedzőként 2015 nyarán olyan sikeres volt a csapattal, hogy a hatodosztályba jutásért vívott rájátszásban egyetlen meccsre került a feljebb lépéstől.

A már a negyedosztályú Carlisle United utánpótlásprogramjában dolgozó 37 éves szakembert hetek óta győzködték, hogy térjen vissza, és Skelton karácsonyi meghittségében rábólintott a kihívásra. A megváltóként várt szakembert december 31-én, a Workington újévi bajnokija előtt mutatták be, és le is ült kedden a padra, de a csapat hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett. Aztán január 5-én, szombaton a 20. helyezett Stafford Rangers ellen idegenben elért 1–1-es döntetlent után Skelton közölte, ennyi volt, nem viszi tovább a csapatot.

„Úgy érzem magam, mintha kirúgták volna a fogaimat. Az egész karácsonyt azzal töltöttem, hogy Gavinnel és a Carlisle vezetőivel egyeztettem. Pénteken jelezte, hogy nem a csapattal közösen utazik, hanem saját autóval, ami elég szokatlan. Aztán szólt a szombati meccs előtt, hogy leülne velem, de nem is gondoltam rá, hogy ez lesz” – mondta John Mackay, a Workington elnöke, akinek hat nap alatt nem sikerült elérnie, hogy Skelton aláírja a szerződését.

Csupán szóbeli megállapodás történt, ahogy a klubok között is. Így elvileg kártérítésre sem kötelezhetik az edzőt.

Skelton pedig a hét elején visszatért a Carlisle United központjába, bocsánatot kért, és felvette korábbi munkáját.

„Örülünk, hogy visszatért, szívesen látjuk, mert nehéz szívvel engedtük el. Meggondolta magát, ez előfordul. Szerencsére semmit sem írt alá, így azt csinált, amit akart” – mesélte örömmel David Holdsworth, a Carlisle igazgatója. (Ott a klubtól január 4-én távozott John Sheridan menedzser…)

A legrövidebb edzősködés terén Angliában a megdönthetetlen rekord Leroy Rosenioré. Az egykori Fulham-, West Ham- és QPR-játékos 2007-ben, egy korábbi négyéves edzősködést követően másodszor is leült (volna) a Torquay United kispadjára. Rosenior épp bemutatkozó sajtótájékoztatóját tartotta, de közben a klubot felvásárolta az új tulajdonos, Cris Boyce, aki mással képzelte el a jövőt. Rosenior edzősködése tíz percig tartott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik