Anglia: lezárult az adás-vétel, a Charlton már nem Duchatelet-klub

Vágólapra másolva!
2020.01.02. 16:49
null
Roland Duchatelet hivatalosan is megvált a Charltontól (Fotó: AFP)
A Charlton Athletic hivatalos oldalán jelentette be: lezárult az adás-vétel, Roland Duchatelet eladta a klubot az East Street Investmentsnek. A jelenleg az angol másodosztályban szereplő londoni klubnál az elmúlt években többször is tüntettek az újpesti klubtulaj, Roderick Duchatelet apja ellen, akinek a helyi drukkerek szerint egyáltalán nem számítottak a sportszakmai érvek, csupán a biztos profitot hajtotta a klubnál. Az idősebb Duchatelet távozását rendszeres tüntetésekkel követelték a szurkolók.

 

„Takeover complete” – vagyis az átadás-átvétel befejezve. Az angol másodosztály 19. helyén álló Charlton Athletic ezzel a posztszöveggel jelentette be hivatalos közösségi felületein, hogy mától az East Street Investments irányítja a klubot, a 2014-ben érkezett befektető, Roland Duchatelet pedig elköszön Londontól.

Az új vezetési struktúrában az Abu-dzabi Business Development Group befektetési társulás elnöke, Tahoon Nimer és vezérigazgatója, Jonathan Heller lesznek a Charlton új igazgatói, míg az elnöki posztot a korábbi játékosügynök, Matt Southall veszi át.

„A november 29-ei közleményünk óta abban a kiváltságban volt részem, hogy minden mérkőzésen részt vehettem, közvetlenül láttam, milyen sok embernek, mennyire sokat jelent ez a klub. A szurkolók százaival találkoztam személyesen, részt vettem a klub közösségi programjain, és így valóban megismerhettem azokat, akiknek a Charlton Athletic mindennél többet jelent. Kivétel nélkül arra emlékeztettek, hogy mit jelent a Charlton, akár mint futballklub, és még inkább, mint közösség. Biztosak lehetnek benne, hogy sosem veszítjük szem elől és mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük azt az értéket, amit megörököltünk és biztosítsuk a klub hosszú távú jövőjét” – fogalmazott székfoglalójában az új klubvezető.

Roland Duchatelet hat éve 14 millió fontért vette meg a Charltont, s „regnálásának” majdnem fele alatt, nagyjából 2016 márciusától számítva rendszeresen tüntettek ellene a szurkolók a klub eredménytelensége miatt.

Ezzel a Roderick Duchatelet-n keresztül az Újpestet is birtokló Duchatelet-klubbirodalom hivatalosan is három együttesre olvadt. Már csak a spanyol másodosztályú Alcorcón, a német harmadosztályú Carl Zeiss Jena és a lila-fehér klub maradt a belga család tulajdonában.

Duchatelet korábban már két belga csapattól, a Sint-Truidentől és a Standard Liege-től is megvált.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik