Arrizabalagával a kapuban a Chelsea az eddigi négy Premier League-meccsét megnyerte (Fotó: AFP)

 

A 23 éves hálóőrt augusztusban 71.6 millió fontért (25.6 milliárd forint) szerződtette a londoni klub az Athletic Bilbaótól, ezzel ezen a poszton ő lett a világ legdrágább játékosa. Arrizabalagával a kapuban a Chelsea az eddigi négy Premier League-meccsét megnyerte, ráadásul kétszer gólt sem kapott.

„Hozzá kell még szoknom az új életemhez egy eddig számomra ismeretlen városban, egy új csapat tagjaként, de amikor a pályán jól mennek a dolgok, akkor minden más is sokkal könnyebb” – nyilatkozta a spanyol As című napilapnak a labdarúgó, aki meghívót kapott a spanyol válogatottba is a Nemzetek Ligájában sorra kerülő, horvátok és angolok elleni mérkőzésekre.

„Helyes döntést hoztam, amikor aláírtam a Chelsea-hez, boldog vagyok, hogy megtettem ezt a lépést, értékesnek érzem magam és szeretném élvezni ezt” – mondta Arrizabalaga, s hozzátette: az elmúlt években több spanyol játékos is sokat tett hozzá a Chelsea sikereihez, ez pedig szintén segít azoknak, akik mostanában igazoltak a mediterrán országból a londoni Kékekhez.

A Vidi FC az El csoportkörében október 4-én lép pályára a Stamford Bridge-en, majd a december 13-i utolsó fordulóban a Groupama Arénában fogadja a Chelsea-t.