Anglia: „Itt az ideje, hogy Harry Kane pihenjen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 07:51
null
Harry Kane a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen (Fotó: AFP)
Más alapjátékosok mellett Harry Kane sem lép pályára az angol labdarúgó-válogatottban kedd este, a Svájc elleni felkészülési mérkőzésen.

 

Harry Kane, a nyári világbajnokság gólkirálya 61 tétmérkőzésen kezdett az elmúlt szezon kezdete óta, és a mostani idény sem ígérkezik kevésbé megerőltetőnek számára a Tottenham Hotspurben.

„Szerintem ez most jó alkalom arra, hogy pihenjen. Itt az ideje – fogalmazott Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a világbajnokság fáradalmai még ott vannak a lábakban. – Harryn kívül jó néhány más játékosunk esetében is ügyelnünk kell a játékpercekre. Nagyon rövid volt a nyári szünet, az alapozási időszak gyakorlatilag elmaradt, és biztos vagyok benne, hogy mindannyiuk számára korábban kezdődött a klubidény, mint ahogyan szerették volna.”

Mint beszámoltunk róla, Kane klubtársa, Dele Alli kisebb sérülés miatt szintén kihagyja a keddi meccset, és az is eldőlt, hogy ezúttal Eric Dier lesz a csapatkapitány.

Az angol sajtó kilenc változásra számít a spanyolok elleni (1–2) kezdőcsapathoz képest, a kapuba például Jack Butlandet várják, és nem keltene meglepetést, ha Ruben Loftus-Cheek, Fabian Delph, James Tarkowski és Danny Welbeck is ott lenne a pályán a kezdőrúgáskor.

A kedd esti, leicesteri mérkőzésnek nincs tétje, legfeljebb az, hogy az angol válogatott hármas vereségszériában van (Horvátország, Belgium, Spanyolország) – négy egymást követő meccset pedig még sohasem veszített el. A svájciak az Izland elleni 6–0-s Nemzetek Ligája-sikerrel „üzentek”, hogy nem lesznek könnyen legyőzhető ellenfelek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik